Πόλος έλξης όλο και περισσότερων τουριστών γίνεται το Κάστρο της Καβάλας ή αλλιώς το Φρούριο της πόλης. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που διατηρεί η «Δημωφέλεια», κατά το πρώτο 10μηνο του 2015, από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο, έχουν κοπεί περισσότερα από 31.000 εισιτήρια.

 

Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, παρατηρείται αύξηση της τάξης του 9,5%.

 

Καλύτερος μήνας φέτος, έως τώρα τουλάχιστον, ήταν ο Σεπτέμβρης όπου η αύξηση των επισκεπτών, βάσει κομμένων εισιτηρίων, ήταν της τάξης του 35% σε σχέση με τον περσινό Σεπτέμβρη.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου της «Δημωφέλειας» Αναστασίας Ιωσηφίδου, στην τοπική εφημερίδα «Χρονόμετρο» της Καβάλας, η επισκεψιμότητα στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς δεν κόβονται εισιτήρια στους μαθητές της πόλης και σε άτομα που ανήκουν στις λεγόμενες «κοινωνικά ευπαθείς ομάδες».

 

Στόχος τώρα είναι να αυξηθούν οι επισκέπτες με ειδικά προγράμματα που απευθύνονται σε σχολεία όλων των βαθμίδων, ώστε να εντάσσουν το Κάστρο της Καβάλας στις εκπαιδευτικές τους εκδρομές.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, για τον επισκέπτη, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσα στο Φρούριο, μετά την υλοποίηση του έργου της ψηφιακής αναστύλωσης και αναπαράστασης.

 

Οι επισκέπτες έχουν σήμερα τη δυνατότητα «να δουν το παρελθόν» μέσα από την οθόνη ειδικής συσκευής. Δύο επιπλέον τέτοιες συσκευές θα τοποθετηθούν μέσα στο Φρούριο το επόμενο διάστημα ενώ εξετάζεται και η τοποθέτηση αντίστοιχης συσκευής στο κέντρο της πόλης, ώστε να προσελκύεται ο περαστικός επισκέπτης.