Ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συγκεκριμένα αναφέρει:

 

Σας ανακοινώνουμε τις αποφάσεις της Συντονιστικής μας επιτροπής που συνεδρίασε στην Ξάνθη τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου:

 

1. Ζητάμε από όλους τους βουλευτές της Περιφέρειάς μας να μην ψηφίσουν τα μέτρα για τη φορολόγηση και το ασφαλιστικό των αγροτών, που είναι η ταφόπλακα για τον πρωτογενή τομέα στην πατρίδα μας, για την αγροτική οικογένεια και για την ελληνική περιφέρεια. Όποιος ψηφίσει τα μέτρα αυτά αυτομάτως θεωρείται πολέμιος μας και θα τον αντιμετωπίσουμε ανάλογα.

 

2. Με πρωτοβουλία του συντονιστικού μας οργάνου και σε συνεργασία με συντονιστικά όργανα από όλη τη χώρα, προκαλούμε σύσκεψη όλων των επιτροπών που έχουν δημιουργηθεί ανά την επικράτεια την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 12μ.μ. στην αίθουσα του Συνεταιρισμού στον Πλατύκαμπο της Λάρισας για να συντονίσουμε τις ενέργειες και τον αγώνα μας.

 

3. Οργάνωση Συνεντεύξεων Τύπου τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στις 12μ.μ. σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Περιφέρειάς μας από τους εκπροσώπους των αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων με σκοπό την ενημέρωση όλων, με πραγματικά στοιχεία για την φορολόγηση και το ασφαλιστικό των αγροτών, για να ξεσκεπαστούν τα επικοινωνιακά κόλπα που χρησιμοποιεί δυστυχώς και αυτή η κυβέρνηση με σκοπό τη δυσφήμιση του κλάδου μας προς τους άλλους παραγωγικούς φορείς.

 

4. Συμμετοχή των αγροτών στην απεργιακή κινητοποίηση ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά νομό την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.

 

5. Συμμετοχή των αγροτών στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Ξάνθη το Σάββατο 7 Νοεμβρίου.

 

6. Μετά την συγκέντρωση όλων των συντονιστικών επιτροπών στη Λάρισα θα δοθεί το έναυσμα για την κάθοδο των αγροτικών μηχανημάτων σε μπλόκα, που στην περιφέρειά μας θα είναι τουλάχιστον δύο. Ένα στο τελωνείο των Κήπων και ένα στον κόμβο της Χρυσούπολης. Καλούμε όλους τους παραγωγικούς φορείς της περιφέρειάς μας σε συστράτευση. Δεν θα μας διώξει κανένας από τον τόπο μας.

 

Ο αγώνας για επιβίωση τώρα ξεκινάει και θα τελειώσει μόνο αν δικαιωθεί.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ Α.Μ.Θ.