Συνελήφθησαν χθες (1-11-2015) το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

 

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι τρεις δράστες μετέβησαν σε τρία καταστήματα στη Δράμα, όπου πραγματοποίησαν συναλλαγές σε δύο από αυτά, χρησιμοποιώντας παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, ενώ στο τρίτο κατάστημα η πράξη τους έγινε αντιληπτή και αποχώρησαν.

 

Μετά από σχετικές καταγγελίες, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν άμεσα τους δράστες και να τους συλλάβουν.

 

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ και 102 λέβα.

 

Κατασχέθηκαν επίσης δύο (2) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τις συναλλαγές και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τους.  

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.