Εντάσεις δημιουργήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 1 Νοεμβρίου στο λιμάνι του Λιμένα από αγανακτισμένους επιβάτες που αναγκάστηκαν να μείνουν το διήμερο στη Θάσο εξαιτίας του απαγορευτικού του απόπλου που τέθηκε σε ισχύ από το πρωί του Σαββάτου. Το λιμάνι από το πρωί της Κυριακής άρχισε να γεμίζει από κόσμο που ήθελε να ταξιδέψει ωστόσο το δελτίο καιρού του Λιμεναρχείου που ανανεωνόταν κάθε τρεις ώρες δεν επέτρεπε την άρση του απαγορευτικού του απόπλου, καθώς στο Θρακικό Πέλαγος έπνεαν άνεμοι έντασης έξι και επτά μποφόρ.

Ο κόσμος άρχισε να εκφράζει την αγανάκτησή του όταν το Λιμεναρχείο απέρριψε το αίτημα του καπετάνιου του πλοίου «Στέλιος Φιλιάγκος» να κάνει το δρομολόγιο των 13:00 σύμφωνα με το πρόγραμμα. Αν και ο κ. Φιλιάγκος επέμενε ότι το πλοίο του μπορεί να κάνει δρομολόγια με ανέμους έντασης μέχρι και 8 μποφόρ, όπως είναι δηλωμένο και στο Υπουργείο Ναυτιλίας, το Λιμεναρχείο δεν έδινε άδεια, καθώς σύμφωνα με τους λιμενικούς το απαγορευτικό του απόπλου ίσχυε για όλα τα πλοία.

Τελικώς το Λιμεναρχείο δεν έδωσε την άδεια να γίνει κανένα δρομολόγιο με αποτέλεσμα το λιμάνι να είναι γεμάτο από αυτοκίνητα, φορτηγά και επιβάτες που θα αναγκαστούν να διανυκτερεύσουν στα οχήματά τους ακόμα ένα βράδυ.