Μια βραδιά με πολύ γέλιο και περίσσια πειράγματα υπόσχεται ο Διογένης Δασκάλου ο οποίος θα βρεθεί στην Καβάλα το Σάββατο 24 Οκτωβρίου για μια… κωμωδία στα όρθια (λέγε με stand up comedy).

 

Το πρόγραμμα διάρκειας 90 λεπτών θα παρουσιαστεί στο Hostel (Παύλου Μελά με Κωστή Παλαμά 8, Καβάλα), μετά τις 10 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Καλό θα είναι να κάνετε κράτηση στο τηλ. 6945379840.

 

Το Hostel φιλοξενεί για πρώτη φορά τον δημοφιλή κωμικό της Θεσσαλονίκης ο οποίος υπόσχεται μιάμιση ώρα «χειμαρρώδους γέλιου με καυστικό οπτικό υλικό από την επικαιρότητα».

 

Ο Διογένης Δασκάλου είναι ένας θεότρελος άνθρωπος που βρίσκεται σήμερα στην ηλικία των 50 ετών (αλλά η τρέλα του δεν λέει να στερέψει). Όποιος Καβαλιώτης έχει ζήσει στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και δεν έχει δει επί σκηνής τον Διογένη Δασκάλου δεν ξέρει τι θα πει διασκέδαση με πραγματική κωμωδία.

 

Κι όλα αυτά πίσω από ένα ευφυέστατο μυαλό και μετά από χρόνια σπουδών στη μουσική, στην οποία αφιερώθηκε από πολύ μικρή ηλικία.

 

Γεννημένος στις Σέρρες, άρχισε από τα 9 του, το σαξόφωνο στη Φιλαρμονική του εκεί Δήμου, κάνοντας παράλληλα μαθήματα θεωρίας στο Ωδείο της πόλης.

 

Στα 16 του, πέρασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης όπου, ωστόσο σταμάτησε τις σπουδές του όταν έγινε 18 και πρώτευσε στις εξετάσεις της Φιλαρμονικής του Στρατού.

 

Εκεί υπηρέτησε για 3 χρόνια, τα οποία δεν τα άφησε να πάνε χαμένα αφού παρακολούθησε μαθήματα κλασικού κλαρινέτου στο Ωδείο Αθηνών, μαθήματα τζαζ σαξοφώνου με τους Άρη Καραντάνη και Ντέιβιντ Λιντς. Εργάστηκε παράλληλα ως session μουσικός σε δισκογραφικές παραγωγές.

 

Η επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ήρθε στα τέλη της δεκαετίας του ’90, το 1988. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1994, έχοντας τρομερή ενέργεια μέσα του, έφτιαξε τους Monie Monie Coniente (προφέρεται Μόνι Μόνι Κονιέντε).

 

Με αυτό το σχήμα, ο Διογένης Δασκάλου έγινε ένας από τους πρώτους stand up comedians (αν εξαιρέσεις τις εξαιρετικές περιπτώσεις όπως ο Χάρυ Κλυν).

 

Οι παραστάσεις του εμπεριέχουν τα πάντα: μουσική (ψαγμένα πράματα, όχι ό,τι κι ό,τι), τολμηρό, αυθόρμητο και άκρως ετοιμόλογο stand up comedy, μεταμφιέσεις, μιμήσεις ενίοτε, πολύ χορό και ατέλειωτο αυτοσχεδιασμό. 

 

Πάρτε μια γεύση σε αυτό το βίντεο