Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» διοργανώνουν μια μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στον Γρήγορη Μπιθικώτση την Τρίτη στις 27/10/2015 και ώρα 21:00 στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΟΣΚΑΡ.

Η συναυλία είναι ένα ταξίδι στη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή, συνθέτη και τραγουδοποιού Γρήγορη Μπιθικώτση, που φέτος κλείνουν 10 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας, μέσα από τα μάτια και τη φωνή του συνονόματου γιου αλλά και συνεχιστή του στα μουσικά δρώμενα, Γρηγόρη Γρ. Μπιθικώτση.

Ο «ΣΕΡ» του Ελληνικού τραγουδιού, όπως χαρακτηριστικά τον ονόμασαν, σφράγισε με τη φωνή του αλλά και με τις προσωπικές του συνθέσεις το ελληνικό τραγούδι και γαλούχησε τουλάχιστον τρεις γενιές Ελλήνων. Ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια σταθμούς της ελληνικής δισκογραφίας, τραγούδια κορυφαίων συνθετών θα αντηχούν στα αυτιά μας και θα μας θυμίσουν μοναδικές στιγμές της ζωής μας αλλά και του ελληνικού πενταγράμμου.

Από τον Τσιτσάνη, τον Βαμβακάρη, τον Χιώτη, τον Ζαμπέτα και τον Άκη Πάνου αλλά και τις μεγάλες επιτυχίες πού ο ίδιος συνέθεσε, έως τον Σταύρο Ξαρχάκο τον Μάνο Χατζιδάκι και βέβαια τον Μίκη Θεοδωράκη. Η μεγαλοσύνή του και η δοξασμένη πορεία του στον καλλιτεχνικό χώρο συνυπήρξαν με τη σεμνότητα, την πραότητα, την καλοσύνη και την υπερηφάνεια.

 
Κατά τη διάρκεια της παράστασης για πρώτη φορά θα ακουστούν τέσσερα ανέκδοτα τραγούδια που συνέθεσε ο Γρηγόρη Γρ. Μπιθικώτση καθώς και δυο τραγούδια αφιερωμένα στην επέτειο της 28ης Οκτώβριου.

 

Προπώληση εισιτηρίων: Πολιτιστικό Κέντρο «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» καθημερινά: 7:30-22:00 και Σάββατο 8:00-21:00, τηλ. 2510 240983 & 2510 240973 και Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δευτέρα έως Σάββατο 8:00-21:00, τηλ. 2510 231011. Γενική είσοδος 5€.