Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

  • ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, Οργανισμών, των οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης  Οκτωβρίου 2015.
  • ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ του Φρουρίου της πόλης και όλων των καταστημάτων του δημοσίου των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2015.

                                                    ΤΡΙΤΗ  27  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

 

ΩΡΑ 10:30 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων τιμώντας τη μνήμη του Καβαλιώτη ανθυπολοχαγού πεζικού Κρίτωνα Κονσουλίδη, στη μαρμάρινη προτομή του ήρωα μαχητή του Ελληνοαλβανικού μετώπου, στην ομώνυμη πλατεία Κονσουλίδη (πλησίον Εθνικής Τράπεζας).

 

ΩΡΑ 11:30 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τμήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και από τα τμήματα Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

 

ΩΡΑ 11:45 Παραδοσιακοί χοροί, στο Ηρώο της πόλης, από ομάδες μαθητών Λυκείων της πόλης και χορευτικά Πολιτιστικών Συλλόγων, (με την μέριμνα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τμήμα Φυσικής Αγωγής).

 

ΩΡΑ 13:30 Συγκέντρωση των Αρχών και των υπαλλήλων των Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Υπηρεσιών και ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Οργανισμών και Τραπεζών στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κ. Παπαδόπουλο Σωτήριο Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και  καταπολέμησης 

κουνουπιών ΠΑΜΘ.

 

 

 

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ  28  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ΩΡΑ 7:00 Εωθινό, ρίψη χαιρετιστήριων βολών.

ΩΡΑ 7:30 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις εκκλησίες, θούρια και εμβατήρια από τη Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας.

ΩΡΑ 8:00 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ελευθερίας.

ΩΡΑ 09:40 Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ και της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας.

ΩΡΑ 10:30 ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκοπίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Βαγενάς Απόστολος Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

ΩΡΑ 11:00 ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ και ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στο Ηρώο της πόλης από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, από την Δήμαρχο Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Πρόεδρο του ΤΕΙ ΑΜΘ, τον Δ/ντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας. Στεφάνι, επίσης, θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο νομό.

 

Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στην μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

 

ΩΡΑ 12:00 ΠΑΡΕΛΑΣΗ στην Παραλιακή Λεωφόρο, από το ύψος του διοικητηρίου  της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας μέχρι το χώρο του Λιμεναρχείου, μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Οργανώσεων, Συλλόγων, Προσκόπων, Οδηγών, και Τμημάτων Στρατού.

ΩΡΑ 17:00 Επίσημη υποστολή της σημαίας.

Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να μεριμνήσει η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση τροχοφόρων κτλ., παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές και Δημοτικές Αρχές.

Τελετάρχες ορίζουμε τον κ. Αλέξανδρο Αρμάγο, υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και τον κ. Ιωάννη Τατσίδη, υπάλληλο του Δήμου Καβάλας.                

                                                                                           

            Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ                                                   Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΜ-Θ

                              

         ΘΕΟΔΩΡΟΣ  Α. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ                                              ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΠΑΥΛΙΔΗΣ