Το Opentourism έρχεται στη Θάσο! Στόχος του 1ου  Opentourism Θάσου είναι η ανάλυση της διαδικτυακής στρατηγικής  για ένα τουριστικό προορισμό, με έμφαση στην online παρουσία και τις προοπτικές που δίνει στις τουριστικές επιχειρήσεις. Θέμα του 1ου Opentourism Θάσου είναι: “Διαδικτυακή Στρατηγική & Ανερχόμενοι Προορισμοί”.

 

Πρόγραμμα

11:00-11:30: Προσέλευση

11:30-12:00: Χαιρετισμοί

12:00-13:00: Εισηγήσεις

 

• Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας της trivago για τη Θάσο και συμβουλές για καλύτερη απόδοση μέσω της εταιρείας- Αναστάσιος Κύρτσης, υπεύθυνος Hotel Relations Trivago Ελλάδας

 

• “Διαδικτυακή Στρατηγική: Πόσο απαραίτητη είναι και τι προσφέρει σε έναν Τουριστικό Προορισμό και τις τουριστικές επιχειρήσεις σ' αυτόν;”- Δρ. Γεωργία Ζούνη, Διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ΜΒΑ Τουρισμού, Πανεπιστήμιο Πειραιώς

• Ελληνικοί νησιωτικοί προορισμοί και on line στόχευση - Θέμης Παπαδημόπουλος, ΜΒΑ Τουρισμού Πανεπιστήμιο Πειραιά, Συνιδρυτής Opentourism

 

13:00-14:00: Ερωτήσεις – Συζήτηση
 

14:00-14:15: Συμπεράσματα – Κλείσιμο της εκδήλωσης με μπουφέ στο χώρο του ξενοδοχείου

 

 

Διοργάνωση:

 

Ένωση Ξενοδόχων Θάσου
Η Ένωση Ξενοδόχων Θάσου είναι ένα επαγγελματικό σωματείο με έδρα τη Θάσο, με μέλη ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί . Σκοπός και στόχος της Ένωσης είναι να προασπίζει τα συμφέροντα των ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού και να προωθεί την Θάσο ως τουριστικό προορισμό μέσω της συνεργασίας με τις τοπικές και άλλες αρχές που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή.
Σήμερα η Ένωση αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο ποσοστό ξενοδοχείων στη Θάσο, το δυναμικό αυτό της επιτρέπει να διαδραματίζει εδώ και χρόνια σημαντικό και καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί της Θάσου. Εδώ και χρόνια η Ένωση είναι πάντα παρούσα σε τουριστικές εκθέσεις και συνέδρια με σκοπό την διαφήμιση του νησιού και παρέχει τις υπηρεσίες με αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητα απέναντι στην κοινωνία του νησιού.

 

Visit-Thassos.com (Artinweb – Στεφανία Κυριώτη)
Το Visit-Thassos.com είναι ένα νέο τουριστικό brand που αναπτύσσεται στο νησί της Θάσου. Μια εφαρμογή, γιατί δεν πρόκειται για ένα ακόμη site ή portal με απλές πληροφορίες αλλά για ένα «πολυχρηστικό εργαλείο» που διευκολύνει τον τουρίστα να “σχεδιάσει” τις διακοπές του. Κάτω από το ενημερωμένο site θα βρείτε και το πιο ενημερωμένο mobile app οδηγό για το νησί της Θάσου. Η εφαρμογή του Visit -Thassos.com  είναι δωρεάν και το περιεχόμενό της είναι 100%offline.

 

Με την ευγενική χορηγία:
Visit-Thassos.com, Hotel Alexandra Beach Resort, Hotel Aeolis, Smart Car Rental 

Χορηγός επικοινωνίας:
Εφημερίδα Θασιακή

 

Τί είναι το OpenTourism

Το OpenTourism αποτελεί πρωτοβουλία ανθρώπων που αγαπούν τον τουρισμό, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ανοιχτού διαλόγου για τον κλάδο του τουρισμού και όλα τα σχετικά θέματα που προκύπτουν.
 

Εκτός από την ανταλλαγή των απόψεων και επιχειρηματικών ιδεών, ένας από τους στόχους είναι η αλλαγή της νοοτροπίας αντιμετώπισης του τουρισμού από την κοινωνία και επίσης η προώθηση της γνώσης στις τουριστικές επιχειρήσεις.
 

Πρόκειται για δίωρες ανοικτές συναντήσεις μεταξύ ανθρώπων που εργάζονται ή/ και ενδιαφέρονται για τον ευρύτερο τουριστικό τομέα, ώστε από τη γνωριμία μεταξύ τους να προκύψουν συνέργειες για ένα ποιοτικό ελληνικό τουρισμό. Το τίμημα εισόδου είναι μηδενικό. Η πρόσκληση ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.