Τις απόψεις του για τους 4 υποψήφιους προέδρους της ΝΔ αποκάλυψε ο βουλευτής Καβάλας του κόμματος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ωστόσο κράτησε ίσες αποστάσεις από τον κάθε ένα. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ενήμερος» της Καβάλας είπε μεταξύ άλλων:

 

«Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι έμπειρος και συμπαθής στην βάση του κόμματος. Μπορεί όμως να εκφράσει την ανανέωση;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι συγκροτημένος, ευρωπαϊστής στο προφίλ και ικανός. Μπορεί όμως να πείσει τον κόσμο ότι δεν εκπροσωπεί το σύστημα της οικογενειοκρατίας;

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι μαχητικός και αεικίνητος στην Βουλή και στην επικοινωνία του. Μπορεί όμως να εκφράσει όλο το πολιτικό φάσμα της Νέας Δημοκρατίας μέχρι το κοινωνικό κέντρο κι όχι μόνο ένα συγκεκριμένο κομμάτι της;

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, είναι νέος και εκφράζει το ρεύμα που θέλει νέα πρόσωπα, μπορεί όμως αύριο να οργανώσει μια δυνατή και υπεύθυνη αντιπολίτευση μέσα στο κοινοβούλιο, όταν ο ίδιος δεν θα έχει δυνατότητα να είναι σε αυτό μέχρι το 2019;

Ας ακούσουμε λοιπόν όλους τους υποψηφίους…». 
 

Αν για κάποιον από τους 4 υποψήφιους κράτησε μεγαλύτερες αποστάσεις, τότε θα έλεγε κανείς ότι αυτός είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, δίχως όμως να τον κατονομάζει. Ο Καβαλιώτης βουλευτής είπε ότι ο νέος αρχηγός πρέπει «να έχει αέρα ηγέτη» και διευκρίνισε ότι για να γίνει αυτό πρέπει να «προέρχεται από την κοινοβουλευτική ομάδα».

 

Σε άλλο σημείο τόνισε δε: «Ο νέος αρχηγός θα έχει την ευκαιρία να ξεμπροστιάσει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τα ψέματά του κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο στην Βουλή».

 

Ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος, ωστόσο, εξέφρασε την άποψη ότι θα ήταν προτιμότερο να γίνει μια διαφορετική και πιο εκτενής συζήτηση για το ιδεολογικό στίγμα του κόμματος, πριν ανοίξει η συζήτηση και η διαδικασία επιλογής προέδρου. Είπε μεταξύ άλλων στην ίδια εφημερίδα:

 

«Πριν φτάσουμε στα πρόσωπα πρέπει να δούμε τις προϋποθέσεις που πρέπει ένα άτομο να εκπληρώνει, προκειμένου να τον επιλέξουμε ως τον καλύτερο για αρχηγό μας. Με αυτήν την λογική θα προτιμούσα να είχε γίνει μια εκτενής συζήτηση ακόμη για την φυσιογνωμία και το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα του κόμματος και μετά να πάμε στα πρόσωπα. Αυτή θα ήταν η σωστή σειρά. Φτάσαμε όμως εδώ και πρέπει να αποφύγουμε να γίνει μια διαδικασία με όρους πασαρέλας. Και για να μην γίνει αυτό πρέπει να ακούσουμε πολιτικά επιχειρήματα».