Δύο νέα κρούσματα οζώδους δερματίτιδας εντόπισαν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες στην περιοχή του Νέστου με αποτέλεσμα να εντείνεται η αγωνία για το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής.

 

Τα δύο νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το Μοναστηράκι Κεραμωτής και συγκεκριμένα σε δύο κτηνοτροφικές μονάδες του Νέου Ερασμίου (νομός Ξάνθης).

 

Υπενθυμίζεται ότι στο Μοναστηράκι είχε εμφανιστεί το πρώτο κρούσμα οζώδους δερματίτιδας βοοειδών στο νομό Καβάλας και είχε προκαλέσει τη θανάτωση 85 βοοειδών. Δείτε σχετικό δημοσίευμα του KavalaNews εδώ: 

 

Μετά τα νέα κρούσματα, αποφασίστηκε η θανάτωση όλων των ζώων των δύο μονάδων (20 και 45 ζώα) αλλά και να αρχίσει άμεσα ο εμβολιασμός όλων των ζώων των υπόλοιπων μονάδων, κατά προτεραιότητα, σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων.

 

Δείτε περισσότερα για το ζωικό κεφάλαιο που έχει πληγεί και για τους εμβολιασμούς εδώ:

 

Έως σήμερα, στην περιοχή του Νέστου έχουν εμβολιαστεί περίπου 1.500 ζώα. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Γεωργικής Ανάπτυξης Σωτήρη Παπαδόπουλο, το γεγονός ότι χειμωνιάζει θα λειτουργήσει θετικά ως προς την εμπόδιση εξάπλωσης της ζωονόσου.