Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ διοργανώνει εκδήλωση αύριο Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015, στις 7.00 το απόγευμα, στην αίθουσα του KAVALA URBAN CENTER (στο ισόγειο της Δημοτικής Καπναποθήκης), με θέμα τον Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό για την Αν. Μακεδονία και Θράκη.

 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν οι θέσεις της Δημοτικής Κίνησης σε σχέση με τις προκλήσεις αλλά και τις ελλείψεις που παρουσιάζουν οι σχετικές μελέτες του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον Δήμο Καβάλας, και να γίνει ουσιαστική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

 

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, καθώς αφορά στον σχεδιασμό των μεγάλων έργων υποδομών – τόσο στον Νομό μας όσο και στην υπόλοιπη Περιφέρεια ΑΜ-Θ – που θα κρίνουν τη θέση της Καβάλας στον αναπτυξιακό χάρτη της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων για τις επόμενες δεκαετίες:

σιδηροδρομική σύνδεση Καβάλας με Θεσσαλονίκη και Ξάνθη («σιδηροδρομική Εγνατία»)
οδικός άξονας Ε61 με Δράμα και Σέρρες
αναβάθμιση του εμπορικού και επιβατικού λιμανιού Καβάλας
Περιμετρική Καβάλας
κάθετοι άξονες Εγνατίας οδού προς Βουλγαρία «Κομοτηνή – Νυμφαία» και «Ξάνθη – Εχίνος – Δημάριο»
αναβάθμιση οδικού άξονα «Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο – Βουλγαρία»

 

Προσκαλούμε τους πολίτες, τους θεσμικούς παράγοντες και τους τοπικούς φορείς να συμμετέχουν στην εκδήλωση με τις απόψεις τους, σε μία προσπάθεια να συμβάλλουμε όλοι μαζί στον δημόσιο διάλογο που αφορά στο μέλλον του τόπου μας.

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

«Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ»

 

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος