Η οικονομική και πολιτισμική κρίση αλλά και η κρίση κοινωνικών αξιών που δεν είναι μόνο ελληνική αλλά παγκόσμια, αντιμετωπίζεται μόνο με δυναμικές πρωτοβουλίες, έμπνευση, ιδέες και ομαδικές συνεργασίες και δράσεις.

 

Αυτό ήταν το σκεπτικό της Προέδρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας κ. Μαρίας Καραβία που με αφορμή την κρίση που περνάνε τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. πρότεινε την αδελφοποίηση και δικτύωση των ΔΗΠΕΘΕ που βρίσκονται στην Εγνατία οδό, για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες λειτουργίας που αντιμετωπίζουν.

 

Στην πρόταση αυτή ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον οι Πρόεδροι των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής κ. Μενεσελίδου Σοφία, Σερρών κ. Μπιτσίδου Σοφία, Βέροιας κ. Μαυροκεφαλίδης Νικόλαος, Κοζάνης κ. Ηλικίδου Μελίνα, Ιωαννίνων κ. Βακαλοπούλου Αλέκα.

 

Έτσι μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, εστάλη πρόσκληση συνάντησης των Προέδρων των αναφερόμενων ΔΗΠΕΘΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου στην Καβάλα.

 

Στη συνάντηση ο κάθε πρόεδρος θα κάνει μια αναφορά στον τρόπο λειτουργίας του δικού του ΔΗΠΕΘΕ και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, θα συζητήσουν και θα ανταλλάξουν προτάσεις, ιδέες, τρόπους συνεργασίας μέσα από συμπαραγωγές και καλλιτεχνικές ανταλλαγές, τρόπους εξεύρεσης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και γενικότερα οικονομικών πόρων.