Δύσκολο και επικίνδυνο γίνεται το μπάνιο στη θάλασσα για πολλούς λουόμενους που προτιμάνε τις ακτές ανατολικά ή δυτικά της πόλης της Καβάλας, λόγω… του έντονου κυματισμού που προκαλεί ένα πλοίο.

Οι πολίτες έκαναν καταγγελίες στο Λιμεναρχείο, το οποίο εξέτασε μεν την υπόθεση αλλά… στο τέλος σήκωσε τα χέρια ψηλά και ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται και ότι ο κόσμος πρέπει να προσέχει για να αποφύγει κάποιο ατύχημα στη θάλασσα.

 

Σε ανακοίνωσή του, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας αναφέρει:

 

               Κατόπιν επανειλημμένων καταγγελιών πολιτών της Καβάλας προς την Υπηρεσία μας σχετικά με την ενόχληση των λουομένων από ισχυρά κύματα που δημιουργούνται κατά τον κατάπλου επιβατηγού πλοίου (BLUE STAR 1) στο λιμένα μας , θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατόπιν συνεννόησης με τον Πλοίαρχο του , έγιναν προσπάθειες εύρεσης εναλλακτικής τελικής διαδρομής ώστε να μειωθεί κατά το δυνατόν το ανωτέρω φαινόμενο.

               Αναπόφευκτα ανάλογα με την πορεία του πλοίου επηρεάζονται οι δυτικές ή οι ανατολικές αντίστοιχα ακτές της πόλης , χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα εξάλειψης του κυματισμού .

               Λόγω των τεχνικών χαρακτηριστικών και του μεγέθους του πλοίου η περεταίρω μείωση της ταχύτητας του κατά την τελική φάση της προσέγγισης καθίσταται αδύνατη (από την ταχύτητα αυτή και κάτω δεν μπορούν να εκτελεστούν με ασφάλεια οι απαιτούμενοι χειρισμοί για την στροφή και είσοδο του πλοίου στο λιμάνι).

               Για αυτούς τους λόγους παρακαλούμε το κοινό να επιδεικνύει την δέουσα προσοχή κατά την λήψη θαλασσίων λουτρών προς αποφυγή ατυχήματος.-