Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας για την έγκαιρη πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών.

Από τα μέσα Ιουλίου ο Δήμος Καβάλας διέθεσε κατάλληλο όχημα τύπου γκρέιντερ προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να βελτιωθεί η προσβασιμότητα στο δασικό – ορεινό δίκτυο με αντίστοιχη διάνοιξη ή καθαρισμό του υφιστάμενου χάντακα απορροής των όμβριων υδάτων.

 

Μέχρι σήμερα έχουν καθαριστεί οι δασικοί δρόμοι από Κορυφές προς Κόκκαλα, το μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου από Κορυφές προς Κρανοχώρι, οι δρόμοι περιμετρικά του οικισμού των Κορυφών (βορειοανατολικά και νότια του οικισμού) καθώς επίσης η αντιπυρική ζώνη του οικισμού των Φιλίππων στα ανατολικά του οικισμού και αντίστοιχα στα βόρεια των Κρηνίδων. Επίσης, προχωράει η βελτίωση της προσβασιμότητας στο δασικό δρόμο από την Παλιά Καβάλα προς το Χαλκερό.

 

Ο Δήμος έχει επικαιροποιήσει την κατάσταση με τα μηχανήματα και εργαλεία των ιδιωτών που μπορούν να συνεισφέρουν σε περίπτωση που απαιτηθεί. Έχει σε ετοιμότητα τα δυο βυτιοφόρα που διαθέτει ώστε να συνεισφέρει συμπληρωματικά όπου και όποτε του ζητηθεί μαζί με όλα τα μηχανήματα που μπορεί να διαθέσει.

 

Στο πλαίσιο της πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών οι υπηρεσίες του Δήμου συνέταξαν έγγραφο προς τον σύλλογο κτηνοτρόφων ώστε να επιστήσει την προσοχή τους στο θέμα της επικινδυνότητας της πυρκαγιάς αλλά και την αυξημένη προσοχή που θα πρέπει να δείξουν σε κάθε δραστηριότητα που πραγματοποιούν στο βουνό. Αυτό έγινε σε συνέχεια της σύσκεψης που είχε προκαλέσει στην Δημοτική Ενότητα Φιλίππων τον Μάιο το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητα Καβάλας.

 

Τέλος, η συνεργασία του Δήμου Καβάλας είναι άριστη τόσο με την Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και με τις Δασικές Υπηρεσίες για θέματα που αφορούν την πρόληψη και την καταστολή των δασικών πυρκαγιών.