«Στην εχεμύθεια των κυμάτων» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Γιώργου Κορδέλλα, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδης.

Μια κοπέλα αναζητά τον φυσικό της πατέρα και τα γεγονότα του παρελθόντος της οικογένειάς της που αγνοεί, και που αφορούν την ίδια της την ύπαρξη. Μια ιστορία ενηλικίωσης και αναμέτρησης με τις κρυμμένες αλήθειες και τις μοιραίες αποφάσεις που πάρθηκαν ερήμην της στο παρελθόν.

http://www.gavrielidesbooks.gr/showtitle.aspx?vid=2023

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

 

Γεννημένος στην Κοζάνη στα τέλη του 1959, μεγάλωσε σε διάφορες επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας.

Εργάζεται από το 1981 στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο. Έχει σκηνοθετήσει γνωστές τηλεοπτικές σειρές («Αναστασία», «Απών», «Βεντέτα», «Τζιβαέρι», «Δούρειος Ίππος», «Χορεύοντας στη σιωπή», «Μυστικά και λάθη», «Λούφα και παραλλαγή» κ.ά.) και ντοκιμαντέρ («Οι κεραίες της εποχής μας»).

Στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από διάφορους συνθέτες και τραγουδοποιούς (Δημήτρης Παπαδημητρίου, Νίκος Μαμαγκάκης, Νότης Μαυρουδής, Μάκης Σεβίλογλου κ.ά.) και ερμηνευθεί από γνωστούς τραγουδιστές (Χ. Αλεξίου, Π. Θαλασσινός, Δ. Μητροπάνος, Φ. Δάρρα, Ελ. Τσαλιγοπούλου, Τ. Τσανακλίδου, Κ. Καρράς κ.ά.)

Η «Σαώ» ήταν το πρώτο του μυθιστόρημα (Εκδόσεις Γαβριηλίδης, Μάρτιος 2014).

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

 

«Πόσα πράγματα, αλήθεια, γνωρίζουμε για τους γονείς μας και το παρελθόν τους; Πόσα γεγονότα του παρελθόντος αγνοούμε που, εν τέλει, μας αφορούν; Πόσα είναι αυτά που αποφασίστηκαν ερήμην μας και ποια; Πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ή να αγνοούμε την αλήθεια; Και αξίζει η αναζήτηση της αλήθειας το οποιοδήποτε πιθανό κόστος;»

Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα της εικοσάχρονης Ελένης, που ενώ νομίζει ότι όλα είναι ξεκάθαρα στην οικογενειακή φωλιά της, ανακαλύπτει ένα μυστικό που οι πιο κοντινοί της άνθρωποι, οι γονείς της, της έχουν αποκρύψει. Την ημέρα του θανάτου του πατέρα της μαθαίνει ότι ο φυσικός της πατέρας είναι άλλος. Έχοντας μεγαλώσει με τις καλύτερες συνθήκες σε μια αγαπημένη οικογένεια, όπου υποτίθεται ότι συζητούσαν τα πάντα ανοιχτά και με ειλικρίνεια, γνώριζε από μικρή ότι είναι παιδί που αποκτήθηκε με εξωσωματική γονιμοποίηση, κάτι που έμαθε να θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό και αποδεκτό σε περιπτώσεις προβλημάτων υγείας. Δεν της έλειψε ούτε η αγάπη των γονιών της, ούτε η φροντίδα και η έγνοια τους. Πολύ δε περισσότερο του πατέρα της. Όμως η απόκρυψη του γεγονότος ότι αποκτήθηκε από σπέρμα δότη, φίλου των γονιών της, παρά το ότι δεν επηρρέασε σε τίποτε τη ζωή της, τώρα αρχίζει να γεννά κάποια ερωτηματικά. Και αποφασίζει να ψάξει και να γνωρίσει τον φυσικό της πατέρα…