Την ανάγκη ενότητας στο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει η τοπική οργάνωση της Θάσου σε ανακοίνωσή της στην οποία επισημαίνει ότι στηρίζει τις επιλογές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης.

 

Δείτε τι αποφάσισαν οι άλλες οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα εδώ: 

 

Η ανακοίνωση της οργάνωσης Θάσου του ΣΥΡΙΖΑ

 

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου 7.00 μμ συνεκλήθη η ολομέλεια της Οργάνωσης Μελών Θάσου και μετά από έντονο προβληματισμό και με μεγάλη πλειοψηφία κατέληξε στις εξής επισημάνσεις:

 

Κατανοούμε κάθε πικρία, κάθε απογοήτευση που έφερε σε όλους μας αυτή η επώδυνη και άδικη συμφωνία που καλούμαστε να εφαρμόσουμε.

 

Για πρώτη φορά, αναλάβαμε κυβερνητικές ευθύνες σε ένα περιβάλλον με αρνητικό το συσχετισμό δυνάμεων. Οι κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες δυνάμεις στην Ευρώπη κατέστησαν από την αρχή σαφές ότι επιθυμούσαν να αποτελέσει μια μικρή παρένθεση η κυβέρνηση της Αριστεράς.

 

Η πεντάμηνη διαπραγμάτευση σε αυτό το εχθρικό περιβάλλον κατέληξε σε μια προσωρινή υποχώρηση. Η υποχώρηση αυτή είναι προϊόν ενός εκβιασμού: Συμφωνία ή άτακτη χρεοκοπία.

 

Τα σημερινά αδιέξοδα, εκτός των συντριπτικά αρνητικών συσχετισμών, οφείλονται και στις δικές μας αδυναμίες τόσο στη λειτουργία, όσο και σε αυτή καθαυτή την εκπόνηση του πολιτικού μας σχεδίου.

 

Χωρίς καμία διάθεση ωραιοποίησης του αποτελέσματος και με σημαντική παρακαταθήκη το μεγάλο ΌΧΙ που είπε ο λαός μας στο δημοψήφισμα της 12ης Ιουλίου (στην Θάσο το ποσοστό του ΟΧΙ έφτασε το 63.5%), πρέπει να μείνουμε ενωμένοι.

 

Η διεθνοποίηση του Ελληνικού προβλήματος, η δημιουργία ρήγματος στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πρωτοφανείς εκδηλώσεις συμπαράστασης απ’ όλες τις χώρες του κόσμου αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για τον από εδώ και πέρα αγώνα μας.

 

Οι ελάχιστες δυνατότητες που αφήνει το κείμενο της συμφωνίας μαζί με την δέσμευση για την αναδιάρθρωση του χρέους καθώς και το αναπτυξιακό πακέτο πρέπει να γίνουν όπλα στα χέρια της κυβέρνησης και του λαού μας για να μην πληρώσουν πάλι τα συνήθη υποζύγια αλλά αυτοί που χρόνια, ακόμα και σε περιόδους έντονης κρίσης, κατάφερναν να έχουν υπερκέρδη, να μην πληρώνουν τίποτα και να βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

 

Στεκόμαστε στο πλευρό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης γιατί πιστεύουμε ότι έδωσε ό, τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για την καλύτερη έκβαση αυτής της μάχης.

 

Δεν φυγομαχούμε, δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια. Νοιώθουμε βαριά την ευθύνη στους ώμους μας. Απόψεις ότι δεν ψηφίζουμε γιατί δεν το επιτρέπει το ήθος μας, στηρίζουμε, όμως, την κυβέρνηση και κρατάμε τις θέσεις, μας βρίσκουν σαφώς αντίθετους. Έρχονται σε σύγκρουση με τις αρχές της Αριστεράς για την συντροφικότητα και την αλληλεγγύη ιδιαίτερα τώρα σε δύσκολες ώρες δημιουργούν ανοιχτή πληγή στο εσωτερικό μας.

 

Ο αγώνας μας για μια κοινωνία Δημοκρατίας και Αλληλεγγύης συνεχίζεται.