ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Μετά από πρόσκληση του Ταξίαρχου της 25ης Ταξιαρχίας ο Δήμαρχος Νέστου τον επισκέφτηκε στο γραφείο του στην Ξάνθη συνοδευόμενος από τον διοικητή του ΚΑΑΥ Κεραμωτής και τον αντιδήμαρχο τουριστικής προβολής κ. Χατζηγερακούδη Γιάννη. Εκεί δόθηκαν αμοιβαίες υποσχέσεις για αλληλοβοήθεια  και συνεργασία σε επίπεδο μηχανημάτων από την πλευρά της ταξιαρχίας. Ο ταξίαρχος χάρισε στο Δήμαρχο Νέστου προς τιμήν της συνεργασίας τους αναμνηστικό της Ταξιαρχίας.

 

ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφτηκαν στο γραφείο του εκπρόσωποι της εταιρίας η οποία  ανέλαβε το έργο του αγωγού ΤΑΠ. Σκοπός της επίσκεψης η ενημέρωση του Δημάρχου για το σημαντικό  αυτό έργο.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Ο Δήμαρχος Νέστου συμμετείχε στο Δ.Σ. της ΔΙΑΑΜΑΘ όπου έγινε ενημέρωση για το υπό  διαβούλευση νέο ΕΣΔΑ (Εθνικός Σχεδιασμός Διαλογής Αποβλήτων ) καθώς και ο καθορισμός ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής διαχείρισης απορριμμάτων στην Α.Μ.Θ.

Στη συνέχεια συμμετείχε στο Δ.Σ. της ΠΕΔ ΑΜΘ .Πέρα από τη συζήτηση για το νέο εθνικό σχεδιασμό ( ΕΣΔΑ), παρουσιάστηκε από στελέχη της ΠΕΔ  το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020 αναφέροντας ακόμη τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί από τους Δήμους ανά στόχο και τι προοπτικές υλοποίησής τους υπάρχουν.

Το βράδυ παρέστη  σε εκδήλωση με την τελετή λήξης του διδακτικού έτους  που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Χρυσοχωρίου  για τα '' 100 χρόνια από την ίδρυσή του''. Ο Δήμαρχος Νέστου παρέλαβε αναμνηστικό έπαινο -τιμής ένεκεν- εκπροσωπώντας όλους  τους αποφοιτήσαντες του Δημοτικού Σχολείου. Ο Δήμαρχος Νέστου ως γνωστόν κατάγεται από το Χρυσοχώρι και αποφοίτησε από το συγκεκριμένο σχολείο. Όταν λοιπόν πήρε το λόγο ανέφερε πόσο συγκινημένος νιώθει να βρίσκεται στο σχολείο που έμαθε τα πρώτα του  γράμματα ,  που γνώρισε τους πρώτους του δασκάλους , που έκανε τις πρώτες του φιλίες. Η συγκίνησή του κορυφώθηκε όταν ήρθε η στιγμή να τιμήσει με αναμνηστικό  τη δασκάλα  που είχε στις τάξεις Β,΄Γ΄και Δ΄ κ. Αλεξιάδου Αικατερίνη καθώς και τον δάσκαλο κ. Αλεξιάδη Ζαφείρη οι οποίοι παρέστησαν για την εκδήλωση ύστερα από 40 χρόνια. Ο Δήμαρχος έδωσε αναμνηστικούς τίτλους και στη μακροβιότερη διευθύντρια του σχολείου κ. Θωμαϊδου Κυριακή και τον δάσκαλο κ. Βαρδάκη Εμμανουήλ..Ο Δήμαρχος αργότερα βρήκε την ευκαιρία με το πέρας της εκδήλωσης να συνομιλήσει με παλιούς συμμαθητές , χωριανούς και εκπαιδευτικούς.

 

ΠΕΜΠΤΗ 11 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Ο Δήμαρχος Νέστου παρακολούθησε τη διημερίδα '' Καλές πρακτικές των Δήμων στην εφαρμογή Δημόσιων Πολιτικών '' που διοργανώθηκε από το εθνικό κέντρο δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης ( ΕΚΔΔΑ) σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Εκεί πολλοί Δήμαρχοι παρουσίασαν  καλές και επιτυχημένες πρακτικές που εφαρμόζουν στους Δήμους τους.

Το βράδυ της Παρασκευής ο Δήμαρχος Νέστου   παρακολούθησε  την εκδήλωση του 1ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης  στο Δημοτικό Θέατρο με τίτλο '' Σώπα δάσκαλε''. Στο τέλος συνεχάρη τους συντελεστές για την άψογη οργάνωση και την αρτιότητα της εκδήλωσης. Θερμά συγχαρητήρια έδωσε ιδιαίτερα στη δασκάλα κ. Πιστίκη και τη μουσικό κ. Χουρμουζιάδου όπου επιμελήθηκαν την εκδήλωση.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Σε πυρετώδεις προετοιμασίες οι οργανωτές για την εκδήλωση του Δήμου '' ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ''

Τα εγκαίνια  προγραμματίστηκαν για την 11η Ιουλίου.