Την Κυριακή 24 Μαΐου ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας βρέθηκε στις κορυφές της Ροδόπης, συμμετέχοντας στην κοινή ανάβαση με τον Ε.Ο.Σ. Ξάνθης και τον Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής. Η ανάβαση ξεκίνησε από το χωριό Δημάριο και αφού πέρασε από τις κορυφές Κούλα και Γεράνεια κατηφόρισε μέχρι το χωριό Κοτύλη. Η πορεία είχε διάρκεια 9 περίπου ωρών και η απόσταση της κάλυψε γύρω στα 20 χιλιόμετρα.

Οι κοινές πορείες συλλόγων στόχο έχουν την καλύτερη γνωριμία και συνεργασία μεταξύ τους, και όσες φορές πραγματοποιούνται, το εκάστοτε βουνό γεμίζει από ορειβάτες ενώ προάγουν την ομαδικότητα και την συντροφικότητα.

 

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η εξόρμηση του Σαββατοκύριακου 6 -7 Ιουνίου, στην περιοχή του Φρακτού, με τη συμμετοχή του Ε.Ο.Σ. Βελβεντού αλλά και ορειβατών από την Θεσσαλονίκη, την Δράμα και την Κομοτηνή. Από τον Ε.Ο.Σ. Καβάλας συμμετείχαν 12 άτομα.

Το πρόγραμμα προέβλεπε διανυκτέρευση σε αντίσκηνα και πορεία 7 ωρών σε αυτή την όμορφη περιοχή της Ροδόπης με τα πυκνά δάση και τους εντυπωσιακούς καταρράκτες.

 

Το επόμενο Σάββατο ο Ε.Ο.Σ. Καβάλας συμμετέχει στο 7ο φεστιβάλ Wood Water Wild, αναλαμβάνοντας να πραγματοποιήσει νυχτερινή πεζοπορία στα μονοπάτια της Παλιάς Καβάλας.

Η πορεία μήκους 8,5 χιλιομέτρων και διάρκειας περίπου 2,5 ωρών θα ξεκινήσει στις 9:00 το βράδυ από την πλατεία του χωριού.

 

Το τριήμερο 27-28-29 Ιουνίου ο σύλλογος έχει προγραμματίσει μια δύσκολη αλλά εντυπωσιακή πορεία, με δυο διανυκτερεύσεις σε αντίσκηνα, στον Σμόλικα, το δεύτερο ψηλότερο βουνό της χώρας μας.