Η πλειοψηφία της διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας (ΠΑΣΚΕ/ πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) απάντησε αρνητικά στην πρόταση που κατέθεσε η «Ταξική Ενότητα» (πρόσκειται στο ΚΚΕ) για συμμετοχή στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 11 Ιουνίου. Για το θέμα αυτό, η παράταξη εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «στο ίδιο έργο θεατές»…

 

Η ανακοίνωση είναι η εξής: 

 

Οι πιστοί οπαδοί της ακολουθούμενης εδώ και δεκαετίες πολιτικής, που κατέχουν την πλειοψηφία στο ΕΥΚ Ν. Καβάλας και πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ, απάντησαν αρνητικά στην πρόταση που κατατέθηκε από τους εκλεγμένους της «ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΟΤΗΤΑΣ» για να συζητηθεί στο Δ/Σ και να παρθεί απόφαση για συμμετοχή στα συλλαλητήρια που καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις το ΠΑΜΕ στις 11 του Ιούνη. Συλλαλητήρια  που σε πανελλαδικό επίπεδο στηρίζουν με αποφάσεις τους και θα συμμετέχουν πάνω από 550 φορείς και έχουν σα βασικό τους αίτημα την ανάκτηση των απωλειών που είχε η Εργατική Τάξη και ο λαός με αφορμή το ξέσπασμα της κρίσης. Συλλαλητήρια ενάντια στα νέα "μνημόνια", στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες. Για να μην παρθούν νέα μέτρα και να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

Με την στάση τους αυτή δείχνουν ότι τα δεινά που τραβάει ο λαός μας, ως αποτέλεσμα της πολιτικής των προηγούμενων,  της σημερινής συγκυβέρνησης και της ΕΕ, δεν τους παραδειγμάτισε στο ελάχιστο. Κωφεύουν συνειδητά μπροστά στην ανάγκη για αγώνα και πάλη με βάση τις ανάγκες του λαού, συνεχίζοντας το δολερό τους έργο. Παραμένουν υποστηρικτές της πρακτικής του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, η οποία τους θέλει να ρίχνουν μόνιμα νερό στο μύλο των αντεργατικών σχεδιασμών, καλλιεργώντας την αναμονή και τη μοιρολατρία.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και με τη συμπόρευσή τους με το Ταξικό Εργατικό Κίνημα να τους δώσουν την απάντηση που τους αρμόζει. Ότι μπροστά στο αδιέξοδο της υποταγής, εντός του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, των δεσμεύσεων της ΕΕ με τα μνημόνια διαρκείας και τη στρατηγική της, υπάρχει  άλλος δρόμος. Ο δρόμος της διεκδίκησης και του αγώνα, για να ανακτήσει ο λαός τις απώλειές του και ο οποίος φτάνει μέχρι την οριστική νίκη που θα τον καταστήσει πραγματικό ιδιοκτήτη όλου του πλούτου που παράγει.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, το λαό της Καβάλας να συμμετέχει μαζικά, δυναμικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 ΙΟΥΝΗ 7:30 μμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ, για να δηλώσουμε όλοι μαζί την αντίθεσή μας στη νέα «συμφωνία» (μνημόνιο) που προετοιμάζει μαζί με τους εταίρους της στη ΕΕ, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Καμία αναμονή. Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν! Να πούμε όχι στα μνημόνια διαρκείας και στα νέα μέτρα! Αρκετά ματώσαμε! Τέρμα οι θυσίες για τη σωτηρία των μονοπωλίων και τα κέρδη των δανειστών. Αγώνας τώρα για να μπλοκάρουμε τα νέα μέτρα πτώχευσης του λαού!

ΤΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΣΤΟ Δ/Σ ΤΟΥ ΕΥΚ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΓΙΑΓΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ