Από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονου ημεδαπού για απάτη με υπολογιστή, απάτη, πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

 

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία Τραπεζικού Ιδρύματος, σχετικά με ύποπτες συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες, στους Νομούς Ξάνθης και Καβάλας.

 

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 35χρονος έχοντας υποκλέψει δεδομένα τραπεζικών καρτών, οι οποίες είχαν εκδοθεί από Τραπεζικό Ίδρυμα των Η.Π.Α., κατάρτισε κάρτες κλώνους και στη συνέχεια, κάνοντας χρήση αυτών, πραγματοποίησε αγορές από διάφορα καταστήματα.

 

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο δράστης κατά το χρονικό διάστημα 2 – 20/4/2015, πραγματοποίησε πλήθος αγορών, από διάφορα καταστήματα – επιχειρήσεις στους Νομούς Ξάνθης και Καβάλας, η αξία των οποίων ανέρχεται στις 18.320 ευρώ.

 

Επίσης προέκυψε ότι ορισμένα από τα προϊόντα των αγορών που πραγματοποίησε ο 35χρονος, τα διέθεσε σε άλλους δύο δράστες, έναν 40χρονο ημεδαπό και έναν 64χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αρμενίας, οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των τριών δραστών, βρέθηκαν κάποια από τα αντικείμενα που αγόρασε ο 35χρονος, κατά τις συναλλαγές του με τις κάρτες κλώνους, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1 δίκυκλη μοτοσικλέτα
1 ποδήλατο
4 ηλεκτρονικές συσκευές
4 ηλεκτρικές συσκευές
2 κινητά τηλέφωνα  
1 οικιακό σκεύος

 

Σημειώνεται ότι ο 35χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για τα ίδια αδικήματα, καθώς επίσης και για παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δράσης του 35χρονου και να διερευνηθεί περαιτέρω η συγκεκριμένη υπόθεση.