Τη Τετάρτη και Πέμπτη 3 και 4 Ιουνίου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, 20 στρατιώτες, σμηνίτες και υπαξιωματικοί της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας και του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης προέβησαν στον καθαρισμό των ακτών Περιγιαλίου και Άσπρης Άμμου αντίστοιχα.

Οι ένστολοι απομάκρυναν μικροαπορρίμματα που ήταν διάσπαρτα στις δυο παραλίες.  Η Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας, προμήθευσε σακούλες, γάντια και διέθεσε απορριμματοφόρα για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ο εθελοντικός καθαρισμός ήταν μια ευκαιρία να αναδείξουμε στην τοπική κοινωνία μας ότι η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει ν’ αποτελεί προτεραιότητα για όλους και να τιμήσουμε αυτή την ιδιαίτερη ημέρα και να παραμείνουμε ενεργοί απέναντι στο πρόβλημα της ρύπανσης των ακτών μας που δυστυχώς συνεχίζεται.  Μέσα από τη συνεργασία Δήμου - φορέων ή/και πολιτών αξιοποιούνται καλές πρακτικές και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε ουσιαστικές αρμοδιότητες και πρωτοβουλίες πάνω στα ζητήματα του περιβάλλοντος.  

Ο Δήμος Καβάλας, στηρίζει αυτές τις εκστρατείες, με όλες του τις δυνάμεις και συγχαίρει την ΧΧ Τεθωρακισμένη Μεραρχία και το Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης  για τη πρωτοβουλία τους.