17 Νοεμβρίου

Την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που έγινε σαν σήμερα πριν από 50 χρόνια, τίμησε και η Καβάλα, την Παρασκευή (17/11).

“Η ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού έργου και η προστασία της ενημέρωσης ως δημόσιου αγαθού αποτελούν αναντικατάστατους όρους της δημοκρατικής συνθήκης που υπερασπίζεται το πνεύμα του Πολυτεχνείου,” αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της, η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης.

“Μισός αιώνας συμπληρώνεται φέτος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ένα γεγονός-σταθμό στους αγώνες του λαού για Δημοκρατία και Ελευθερία. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας. Στην Καβάλα συμμετέχουμε στην εκδήλωση μνήμης και διαμαρτυρίας την Παρασκευή 17 Νοέμβρη, στον Δημοτικό Κήπο στις 5.00 το απόγευμα”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Στις αποθήκες Μεταλλείων στα Λιμενάρια, θα γίνει εκδήλωση στις 17 Νοεμβρίου, στις 18:00 το απόγευμα, για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων “Το Κάστρο” κάνει κάλεσμα για την εκδήλωση.

Εκδήλωση μνήμης για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, θα γίνει στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας, την Παρασκευή (17/11), στις 17:00 το απόγευμα.

Το Σάββατο (18/11) στις 18.00 το απόγευμα, στο καφενείο "Γκαζόζα" στην Καλλιράχη, θα γίνει μία εκδήλωση της ΚΝΕ, για την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ένας ζεστός Νοέμβρης», που ετοίμασε η Οργάνωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Η 17 Νοέμβρη δεν είναι μέρα γιορτής , είναι μέρα μνήμης και αναστοχασμού , είναι μέρα απόδοσης ΦΟΡΟΥ ΤΙΜΗΣ σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που αντιστάθηκαν στην Αμερικανοκίνητη ΧΟΥΝΤΑ των Συνταγματαρχών

Ο όμιλος κοινωνικού και πολιτικού προβληματισμού «Η Καβάλα Μπροστά» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Το Πολυτεχνείο: χθες, σήμερα, αύριο» την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας (Πλατεία Καπνεργάτη). Ώρα έναρξης εκδήλωσης: 19.30

Συμπληρώνονται 45 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε το αποκορύφωμα της αντιδικτατορικής πάλης του λαού και της νεολαίας κατά της χούντας των συνταγματαρχών της 21ης Απρ