Συνάντηση είχαν πρόσφατα η Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και ο δικηγόρος, τ. Δήμαρχος Δράμας και τ. Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν και που αφορούσαν την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας ο κ. Μαργαρίτης αναφέρθηκε και στο θέμα της ολοκλήρωσης των φυλακών του Νικηφόρου, που ως άλλο γεφύρι της Άρτας, «κατασκευάζονται» 13 ολόκληρα χρόνια χωρίς να υπάρχει φως στον ορίζοντα για το πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Ο κ. Μαργαρίτης επεσήμανε στην κ. Υπουργό ότι απέστειλε πρόσφατα σχετική επιτολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης, κοινοποιούμενη και στους βουλευτές της  Δράμας.

Μετά την κοινοποίηση της επιστολής ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κυριαζίδης, έκανε ερώτημα στη Βουλή ώστε να απαντήσει ο Υπουργός, πως θα αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση το θέμα της ολοκλήρωσης των φυλακών.

Η Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, παλαιά φίλη και γνώριμη με τον κ. Μαργαρίτη, έδειξε ενδιαφέρον να υποστηρίξει το αίτημα ζητώντας να λάβει αντίγραφο της επιστολής, πράγμα που έγινε άμεσα.

Όπως άμεση ήταν και η παρέμβαση της στον συνάδελφό της Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο, ο οποίος κατόπιν επικοινωνίας τους της ανέφερε ότι είναι στις προτεραιότητές του ο Νικηφόρος.

Εξετάζει το θέμα της ολοκλήρωσης των φυλακών, το οποίο όμως συνδυάζει και με την πρόσληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων ώστε το έργο όχι μόνο να ολοκληρωθεί αλλά και να λειτουργήσει. Ο κ. Παρασκευόπουλος δεν δεσμεύθηκε ότι θα ολοκληρωθεί το έργο εντός του 2015 εάν δεν εξετάσει όλες τις παραμέτρους, διότι βρίσκεται ως νέος Υπουργός, στο στάδιο της ενημέρωσης ακόμα. Υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το θέμα μετά τον Ιούνιο, γιατί θέλει να εξετάσει τα οικονομικά του Υπουργείου.

Η Υπουργός Μακ.-Θράκης κ. Κόλλια- Τσαρουχά ανέφερε ότι «οι φυλακές του Νικηφόρου είναι ένα σημαντικό έργο για την Δράμα, αφού στηρίζει την τοπική οικονομία σε εποχές δύσκολες, όπως έγινε με τις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών, περιφερειακής ενότητας στην οποία πολιτεύομαι. Το ενδιαφέρον μου ήταν άμεσο μετά την συνάντησή μου με τον φίλο και συνάδελφο δικηγόρο Θωμά Μαργαρίτη, τ. Δήμαρχο, ο οποίος γνωρίζω ότι έδωσε μεγάλο αγώνα ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας για την επιλογή της Δράμας ως τόπου κατασκευής των φυλακών και μπορώ να πω ότι ως μπροστάρης συνέδεσε το όνομά του με την ανέγερσή τους. Ως Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης επιδιώκω να παρεμβαίνω και να δίνω λύσεις σε όλη την περιφέρεια της ευθύνης μου, όπως έχω υπηρεσιακό αλλά και ηθικό καθήκον. Η κατασκευή των φυλακών Νικηφόρου καθυστέρησε τραγικά. Διαβεβαιώ ότι θα παρακολουθώ το θέμα και θα ασκώ πίεση για την ολοκλήρωσή τους ώστε το δυνατόν συντομότερα, με βάση τις κρατούσες σήμερα οικονομικές συνθήκες, με τον αρμόδιο Υπουργό να εγκαινιάσουμε την λειτουργία τους.»

Ο κ. Θωμάς Μαργαρίτης ευχαρίστησε την κ. Υπουργό για το άμεσο ενδιαφέρον της και δήλωσε «Οι φυλακές του Νικηφόρου κατάντησαν σαν το γεφύρι της Άρτας, κατασκευάζονται 13 χρόνια. Τα κτίρια θα καταρρεύσουν χωρίς να χρησιμοποιηθούν. Η επικοινωνία μου με την κ. Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης για το θέμα αυτό έγινε γιατί γνωρίζω το ενδιαφέρον της για την περιοχή μας, γνωρίζω τις δυνατότητες παρέμβασης που έχει, την δυναμική της και την συναίσθησή της  ως Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης να επιδιώκει λύσεις για τα προβλήματα ολόκληρης της περιοχής ευθύνης της. Για να λύσουμε προβλήματα, χρειάζεται να συνθέσουμε και να ενώσουμε δυνάμεις, Στο πρόσωπο της κ. Υπουργού Μακεδονίας- Θράκης, βρήκαμε ως Δράμα έναν καλό σύμμαχο».