Με την  συναυλία με το σύνολο εγχόρδων του Βίκτωρα Βασιλειάδη «ENSEMBLE AMADEUS»

Το Σάββατο 4 Απριλίου & ώρα 20.30 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, πέφτει η αυλαία στο  9ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη.

 

Το δωδεκαμελές σύνολο εγχόρδων «ENSEMBLE AMADEUS» συμμετέχει στο πλαίσιο του φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην Ξάνθη με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Βίκτωρα Βασιλειάδη, σολίστα του Κρατικού Μεγάρου Μουσικής ¨Μόσκοντσέρτ¨ της Μόσχας.

 

Το Σύνολο βιολιστών ‘’Amadeus’’ αποτελείται από σπουδαστές και αποφοίτους της Μουσικής σχολής ‘’Amadeus’’. Το Σύνολο έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε διάφορες αίθουσες της Θεσσαλονίκης, έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς και Φεστιβάλ, όπου έχει πάρει πρώτη θέση. Το ρεπερτόριό του ανανεώνεται συνεχώς. Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές είναι οι Βίκτωρ Βασιλειάδης και Ελλάδα Βασιλειάδου. Για πρώτη φορά στην ιστορία των Συνόλων βιολιστών, το σχήμα περιλαμβάνει βιολιά και βιόλες. Αυτή η καινοτομία των καλλιτεχνικών διευθυντών συνέβαλλε στο να ενισχυθεί σημαντικά και να ομορφύνει το άκουσμα του Συνόλου. Όλα αυτά παρέχουν τη δυνατότητα  να υπάρχουν στο ρεπερτόριο έργα για 3-4 φωνές. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει διάσημα κλασικά έργα, τα οποία ακούγονται με μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό μας.

 

Ρεπερτόριο

Shostakovich  "Romance"

Shostakovich  "Valse" από την  Τζαζ  Σουϊτα

Tchaikovsky  "Βαλς  λουλουδιών"  από το Μπαλέτο ‘’Καρυοθραύστης’’

Strauss   "Blue Danube"

Fibich  "Ποίημα"

Handel  "Passacaglia"

Bach     "Ave Maria"

Ivanovichi  "Τα κύματα του Δουνάβεως"

Bohm   "Perpetto mobile"

Strauss  "Valse"

 

Ερμηνευτές: Ηλίας Τζάντζαρης -  Αλεξία Βασιλειάδου - Μαρία Νεπιανίδου  - Βικτώρια Σαρδαρίδου  - Κυριακή Παρασκευοπούλου - Ίνγκα Κιουρτσίδου  - Αγγελική Γκίνη  - Μαίρη Τζάντζαρη - Αναστασία Αλμανίδου - Χρήστος Λουκοβίκας - Βίκτωρα Βασιλειάδης  και  Ελλάδα Βασιλειάδου  (Καλλιτεχνικοί διευθυντές)

Συνοδεία πιάνου - Άννα Κουλαϊδη

 

Συνδιοργάνωση: Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης  / Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τ.Μ.Σ. /  Δήμος Ξάνθης  /   Δήμος Αβδήρων  / Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης  / Τρίτο Λύκειο Ξάνθης & σύλλογος γονέων

 

Οργάνωση παραγωγής Φεστιβάλ: Φ.Ε.Ξ

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Λάμπης Βασιλειάδης

Παρουσίαση: Γιάννης Στεφανίδης