Η Λογοτεχνία ως μέσο έκφρασης και προϊόν πολιτισμού, η ανάγνωση και η γραφή, στοιχεία θεωρίας της λογοτεχνίας, η ιστορία της λογοτεχνίας, τα ποικίλα κειμενικά είδη, γνωριμία με λογοτέχνες, βασικά στοιχεία φροντίδας του κειμένου και η «μεγάλη έξοδος» προς το κοινό και άλλα πολλά, όμορφα και ενδιαφέροντα, θα μας απασχολήσουν στις 20 ώρες (10 δίωρες συναντήσεις ) του πρώτου κύκλου του φετινού Εργαστηρίου Γραφής για ενήλικες που διοργανώνει ο Μορφωτικός Τομέας του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας Σχήμα Λόγου με υπεύθυνη την κα Βόνη Καρποζήλου. 

 

Το εργαστήριο σχεδιάζει και υλοποιεί η Γεωργία Βιολιτζή. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο του 2015.

Θα λειτουργήσουν δύο τμήματα, ένα στις 12:00-14:00 κι ένα στις 18:30 με 20:30. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει στη Στέγη, οδός Κύπρου 19, την Παρασκευή 3 Απριλίου, στις 18:30.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα μέλη του Συνδέσμου, αλλά και όσοι επιθυμούν να γίνουν νέα μέλη. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 24 Απριλίου.

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με την κα Γεωργία Βιολιτζή στο τηλ.6948652247, email [email protected] ή την κα Βόνη Καρποζήλου στο τηλ.6973308232, email [email protected]

 

Η Γεν Γραμματέας

Υπεύθυνη Μορφωτικού Τομέα του Σ.Φ.Γ.Τ.

Βόνη Καρποζήλου

 

Ποια είναι η Γεωργία Βιολιτζή

Η Γεωργία Θ. Βιολιτζή, φιλόλογος ειδικευμένη στην Κλασική Φιλολογία, είναι τελειόφοιτος του Π.Μ.Σ. Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας του τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Συνεργάστηκε με την αρχιτέκτονα Πάρια Τόμπρου στο εργαστήρι γραφής και χειροτεχνίας «Η Πόλη χωρίς Φωνή» που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα από το Φλεβάρη ως τον Απρίλη του 2012. Δίδαξε δημιουργική γραφή και ιστορία του κινηματογράφου στο τμήμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών που έστησε ο Δήμος Καβάλας τον Αύγουστο του 2012 στη Νέα Καρβάλη. Σχεδίασε και υλοποίησε το εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά «Λοιπόν, γράφουμε;» την Άνοιξη του 2014 στο Σ.Φ.Γ.Τ. Καβάλας. Από τον Οκτώβρη του 2014 ως το Γενάρη του 2015 σχεδίασε και υλοποίησε το εργαστήρι για παιδιά «Με Λογισμό και μ’ Όνειρο» στο Σύλλογο Γυναικών Νηρηίδες της Νέας Ηρακλείτσας. Από το 2011 ασχολείται επαγγελματικά με την επιμέλεια κειμένων και τη μετάφραση. Φέτος, με τον «Χάρτινο(;) Κόσμο» αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία της με ανθρώπους δημιουργικούς, που αγαπούν τη λογοτεχνία και επιθυμούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στη γραφή μέσα από τη γραφή και την ανάγνωση της λογοτεχνίας, υπό το πρίσμα της θεωρίας και μέσα από τη μελέτη κειμένων-σταθμών στην ιστορία της λογοτεχνίας, της ελληνικής και της παγκόσμιας.