Δυναμικό «παρών» έδωσε ο Δήμος Καβάλας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Ferien Messe 2020» της Βιέννης, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 16-19 Ιανουαρίου 2020 στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.

 

Η έκθεση της Βιέννης είναι από τις πρώτες που διοργανώνονται για το έτος 2020 και μια από τις σημαντικότερες στην Κεντρική Ευρώπη στην οποία συμμετέχουν πάνω από 850 εκθέτες από 81 χώρες.

 

Η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή των πλέον δημοφιλών τουριστικών προορισμών για τους Αυστριακούς, παρουσιάζοντας αύξηση στις κρατήσεις της με ένα αρκετά σοβαρό ποσοστό της τάξης του 10.3% και η Καβάλα να αποτελεί σημαντικός προορισμός.

 

Στρατηγικής σημασίας στην επίτευξη τόσο της προβολής της Καβάλας στο αυστριακό κοινό όσο και στην ενδυνάμωση της τουριστικής κίνησης, κρίνεται και η απόφαση του εθνικού αερομεταφορέα της Αυστρίας της AUSTRIANAIRLINES να ξεκινήσει δρομολόγιο με απευθείας πτήσεις από Βιέννη προς Καβάλα κατά τη θερινή περίοδο και συγκεκριμένα με το πρώτο δρομολόγιο να πραγματοποιείται στις 20 Μαΐου 2020 - και για πέντε συνεχόμενους μήνες - και να ξεκινήσει συνεργασία, με σκοπό την προβολή της Καβάλας μέσα από τα επικοινωνιακά εργαλεία της αεροπορικής εταιρείας.

 

Ο Δήμος Καβάλας μέσω του προγράμματος Τουριστικής προβολής για το έτος 2020  συμμετείχε στην συγκεκριμένη έκθεση έχοντας εξασφαλίσει από πριν ένα μεγάλο αριθμό συναντήσεων Β2Β τόσο με ταξιδιωτικούς πράκτορες, όσο και με δημοσιογράφους, influencers και άλλους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου. 

 

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι μετά από την συνάντηση και τις επαφές που έγιναν με την Celestyal Cruise Lines έχει ενταχθεί το λιμάνι της Καβάλας στο ετήσιο πρόγραμμα του για το 2021, κάτι πολύ σημαντικό για την πόλη της Καβάλας, αλλά και για το λιμάνι της. Το γεγονός αυτό επανατοποθετεί την πόλη στον Ευρωπαϊκό χάρτη της κρουαζιέρας έπειτα από αρκετά χρόνια απουσίας.

 

Τον Δήμο Καβάλας και την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ εκπροσώπησε στην Ferien Messe 2020 η κα. Παρασκευή Φαλακρίδου, (Στέλεχος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας - ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ) και εκπρόσωπος της Αναδόχου εταιρίας υλοποίησης του έργου Τουριστικής Προβολής της Καβάλας.