Μια κινηματογραφική καταδίωξη άρχισε από την Καβάλα και είχε άσχημη κατάληξη πολλά χιλιόμετρα μακριά με ένα τροχαίο που είχε ως αποτέλεσε 13 τραυματισμούς. 

 

Η καταδίωξη άρχισε αργά το βράδυ της Πέμπτης 9 Ιανουαρίου στην Εγνατία Οδό με τον ανήλικο οδηγό ενός οχήματος να αγνοεί διαδοχικά σήματα αστυνομικών της Καβάλας και της Δράμας. Οι αστυνομικοί τον κυνήγησαν μέχρι τη Θεσσαλονίκη αφού ο διακινητής προφανώς γνώριζε ότι τον περιμένουν μπλόκα σε κάθε έξοδο του αυτοκινητόδρομου. 

 

Το όχημα που κυνηγούσε η αστυνομία ήταν γεμάτο με πρόσφυγες και μετανάστες. Κινήθηκε στην οδό Λαγκαδά με πολύ μεγάλη ταχύτητα έως τη Λεωφόρο Στρατού λίγο πριν το δημαρχείο της Σταυρούπολης, για να αποφύγει τους αστυνομικούς. Στο σημείο εκείνο συγκρούστηκε με διερχόμενο ΙΧ. Ήταν τόσο σφοδρή η σύγκρουση που το όχημα του ανυποψίαστου οδηγού κόπηκε κυριολεκτικά στα δύο. 

 

Η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα με έγγραφα Συρίας, έναν 17χρονο που οδηγούσε το όχημα κι έναν 23χρονο που ήταν συνοδηγός. Κατηγορούνται και οι δύο για διακίνηση μεταναστών. 

 

Οι δύο συλληφθέντες, 10 μετανάστες με έγγραφα από το Μπαγκλαντές καθώς και ο οδηγός του αυτοκινήτου πάνω στο οποίο σταμάτησε η καταδίωξη, διακομίσθηκαν σε δύο εφημερεύοντα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ευτυχώς χωρίς να διατρέχει κίνδυνο καμία ζωή. 

 

Οι εικόνες από το αυτοκίνητο που κόπηκε στη μέση σοκάρουν. Ο οδηγός του νοσηλεύεται στη Β' Προπαιδευτική Χειρουργική κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου με ελαφρές -σαν από θαύμα- κακώσεις. Εκεί νοσηλεύονται και ορισμένοι από τους τραυματίες, επίσης με ελαφρές κακώσεις. Τα υπόλοιπα 7 άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος». Σχεδόν όλοι αναμένεται να πάρουν άμεσα εξιτήριο.  

 

Δείτε εικόνες που δημοσίευσε το thestival.gr