Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), η Σαΐτα συμμετέχει στην καμπάνια «Απρίλιος 2015-μέρες βιβλίου» που διοργανώνει το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού. 

Στο πλαίσιο αυτό μαθητές της Δ’ και Ε’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, με τη βοήθεια του Φιλολόγου και δημιουργού των Εκδόσεων Σαΐτα, Ηρακλή Λαμπαδαρίου, γνώρισαν τον κόσμο του ψηφιακού βιβλίου, ξεφύλλισαν στην οθόνη του laptop το παραμύθι "Ο μαγικός σελιδοδείκτης", συμμετέχοντας στην αφήγησή του, έφτιαξαν τους δικούς τους σελιδοδείκτες καθώς και έναν συλλογικό (διαστάσεων 50x50 εκ.) για την τάξη τους. Επίσης, αναζήτησαν χωρισμένοι σε δύο ομάδες τα βιβλία όπου κρύφτηκε ο σελιδοδείκτης μετά την παρουσίαση.

Βασική σκέψη της καμπάνιας «Η πόλη είμαστε εμείς» είναι ότι όλα τα παιδιά βιώνουν τη γειτονιά και την πόλη τους σαν ανοιχτό βιβλίο.

Πόσο μάλλον βέβαια τα βιβλία για την πόλη τα οποία οδηγούν τα παιδιά σε συναρπαστικές διαδρομές και ανοίγουν τις κλειστές πόρτες των κτιρίων. Υπόσχονται ξεναγήσεις, συγκινητικές και διασκεδαστικές ιστορίες, εκπλήξεις και απροσδόκητες συναντήσεις. Δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά της κάθε γειτονιάς, των μνημείων, των μουσείων και τις ιστορίες των ανθρώπων που έζησαν και ζουν στην πόλη, αυτών που γεννήθηκαν και αυτών που ήρθαν από αλλού. Μέσα από τις σελίδες των βιβλίων για την πόλη, η πόλη μας γίνεται ένα ανοιχτό βιβλίο.