Τη σταθερή στελέχωση των βρεφονηπιακών παιδικών σταθμών με μόνιμο προσωπικό ζήτησαν με ψήφισμα που κατέθεσαν προς το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Καβάλας. Το ψήφισμα διάβασε στη διάρκεια της συνεδρίασης της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου η  εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Παναγιωτίδου η οποία τόνισε πως δεν γίνεται οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των βρεφονηπιακών σταθμών να εξυπηρετούνται με τις παρούσες συνθήκες με τις συμβάσεις σε εργαζόμενους που στηρίζονται στην χρηματοδότηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Μάλιστα οι εργαζόμενοι εξέφρασαν φόβους για κατάργηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων. Επιπλέον οι εργαζόμενοι ζητούν να δοθεί προτεραιότητα σε όσους εργάζονται ήδη στους σταθμούς με ανανεώσεις των συμβάσεών τους, καθώς έχουν ήδη μακρά προϋπηρεσία. 

 

Ο δήμαρχος απατώντας τόνισε πως αν για κάτι πρέπει να είναι περήφανοι οι Καβαλιώτες είναι για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς οι οποίοι έχουν τύχει την φροντίδα όλων των δημάρχων. 

 

«Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κόβοντας από παντού γιατί το χρωστάμε στα παιδιά μας. Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια τους παιδικούς και συμφωνώ να συντάξουμε μία ρεαλιστική πρόταση να τη στείλουμε στο Υπουργείο και να πιέσουμε να ικανοποιηθεί το αίτημά σας», είπε. Τόνισε τέλος πως πρέπει να γίνει μια οικονομοτεχνική μελέτη ώστε να μη βρεθούν προ εκπλήξεων στην περίπτωση που τα προγράμματα ΕΣΠΑ..

 

Το ψήφισμα του συλλόγου εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς ψήφισαν ομόφωνα όλες οι δημοτικές παρατάξεις..