Στιγμές έντασης επικράτησαν το βράδυ της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου 2019 στον αυτοκινητόδρομο (Εγνατία Οδός) και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Καβάλας, με μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων και των γύρων περιοχών. 

 

Πως άρχισε η καταδίωξη

Ο συναγερμός σήμανε αρχικώς στην Ξάνθη όταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο μεγάλου μεγέθους και κυβισμού δεν σταμάτησε μετά από σήμα που έκαναν οι αστυνομικοί. 

 

Ο οδηγός αγνόησε το μπλόκο και ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να αρχίσει μια τρελή καταδίωξη. Η αστυνομία ενημέρωσε άμεσα τις δυνάμεις στις επόμενες εξόδους του αυτοκινητόδρομου ώστε να έχουν ετοιμότητα.

 

Όταν κινήθηκε σε κατοικημένες περιοχές

Στο ύψος του Αγίου Σίλλα, ο οδηγός βγήκε απότομα από τον αυτοκινητόδρομο και κινήθηκε προς τον Σταυρό Αμυγδαλεώνα. Από το σημείο εκείνο και μετά τον κυνηγούσαν ακόμη περισσότεροι αστυνομικοί. Ο κίνδυνος να προκληθεί σοβαρό ατύχημα ήταν πλέον έκδηλος αφού το αυτοκίνητο θα περνούσε από κατοικημένες περιοχές. 

 

Ο οδηγός του αυτοκινήτου επέλεξε να κινηθεί προς την Ελευθερούπολη από την οποία και τελικά πέρασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα ενώ σε ένα σημείο μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Ήταν μεγάλο ευτύχημα το γεγονός ότι δεν βρέθηκε αυτοκίνητο στο διάβα του. 

 

Η τρελή πορεία του SUV τερμάτισε λίγο μετά το Χρυσόκαστρο, στον οικισμό Αυλή, όταν προσέκρουσε σε στάση λεωφορείου, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί. 

 

Κυνηγητό και μέσα στο χωριό 

Ο οδηγός του αυτοκινήτου άνοιξε την πόρτα και προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης, όμως δεν υπολόγισε καλά… πόσο πολύ είχε εκνευρίσει τη μεγάλη αστυνομική δύναμη που τον κυνηγούσε για σχεδόν 100 χιλιόμετρα.

 

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και ταυτοποίησαν τόσο αυτόν όσο και το όχημα. Πρόκειται για έναν 29χρονο αλλοδαπό, χωρίς δίπλωμα οδήγησης, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας. 

 

Διακινούσε μετανάστες

Με το αυτοκίνητο, ο 29χρονος μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τρεις μη νόμιμους μετανάστες. Η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει κάτι για την κατάσταση της υγείας τους κι αν έχουν τραυματιστεί κατά την πρόσκρουση.  

 

Κλεμμένο αυτοκίνητο, κλεμμένες και οι πινακίδες

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο 29χρονος για τη διακίνηση είχε κλαπεί λίγες μέρες πριν από την Αθήνα ενώ επίσης κλεμμένες ήταν και οι πινακίδες κυκλοφορίας οι οποίες ανήκαν σε άλλο αυτοκίνητο. 

 

Το όχημα κατασχέθηκε και την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.