Με 2,5 μήνες καθυστέρηση και χωρίς να αναφέρεται στην ουσία του θεματος απάντησε ο Υπουργός Αγροτικής Πολιτικής, Μάκης Βορίδης, στην ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου και συνυπέγραψαν οι Τρύφων Αλεξιάδης και Σταύρος Αραχωβίτης, που αφορούσε την αντιμετώπιση προβλημάτων στις δενδρώδεις καλλιέργειες του κάμπου του Δήμου Νέστου όπως αυτές προέκυψαν από διαδοχικές χαλαζοπτώσεις.

 

Στην ερώτηση τέθηκαν τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές, μετά τις ισχυρές χαλαζοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή τον Ιούλιο του 2019 και αναζητήθηκαν οι λύσεις που καλείται να δώσει το αρμόδιο υπουργείο. 

 

Συγκεκριμένα, η κ. Ελευθεριάδου ρώτησε σχετικά με τις ενέργειες του Υπουργείου για την αναγκαία αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, την άμεση ενίσχυση της αντιχαλαζικής προστασίας για τις καλλιέργειες ακτινιδίων, καθώς και την  πιθανότητα συνεργασίας υπουργείων για το συμψηφισμό των οφειλών προς τον ΕΛΓΑ με τα ποσά αποζημιώσεων που θα προκύψουν. 

 

«Η απάντηση του Υπουργού ήταν μία γενικόλογη αναφορά στους κανονισμούς του ΕΛΓΑ, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς είναι γνωστοί στον αγροτικό κόσμο. Κρυμμένος, λοιπόν, πίσω από αυτούς επιβεβαίωσε την άγνοια και την πολιτική τόλμη που απαιτείται γι αυτή τη θέση» ανέφερε η βουλευτής, συμπληρώνοντας ότι θα συνεχίσει, σε συνεργασία με τους συναδέλφους της και τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ την πίεση ώστε να γίνουν θαρραλέα βήματα στον τομέα και να ανακουφιστούν οι πληγέντες αγρότες του κάμπου του Δήμου Νέστου.