Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει για φέτος ο δήμος Καβάλας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο ήταν το θέμα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν από κοινού το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης και ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Μάρκος Δέμπας. 

 

Στόχος της συνέντευξης ήταν κυρίως για να καταστούν σαφείς οι απόψεις του δημάρχου σχετικά με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και πως αυτές πρέπει να διοργανώνονται για να έχουν επιτυχία κατά τη δική του πάντα άποψη. Για παράδειγμα είπε στη διοργάνωση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων δεν πρέπει να συμμετέχει η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ καθώς άλλος είναι ο ρόλος της και η αποστολή της. Για τα φετινά Χριστούγεννα είπε η πόλη θα στολιστεί με πολλά φωτάκια και οι εκδηλώσεις θα είναι αφιερωμένες στα παιδιά. Θα γίνουν με τη βοήθεια των πολιτιστικών συλλόγων και του Επιμελητηρίου, ενώ ζήτησε και τη συνδρομή των επαγγελματιών να στολίσουν τα καταστήματά τους για να φωτιστεί ακόμα περισσότερο η πόλη. 

 

 

Συστήνεται επιτροπή για τις εκδηλώσεις 

 

Κυρίως αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το 2020 περιγράφοντας το όραμά του για τη σύσταση μίας επιτροπής που θα αναλάβει να τις προγραμματίσει και να τις διοργανώσει. Είπε πως στην επιτροπή αυτή θα συμμετέχουν άνθρωποι και εκτός Καβάλας οι οποίοι θα μπορέσουν με τη δική τους ματιά να βοηθήσουν για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Η επιτροπή αυτή θα συσταθεί είπε άμεσα προκειμένου οι εργασίες για το στολισμό να αρχίσουν ακόμα και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ τόνισε ότι θα βασιστεί κυρίως στην εθελοντική εργασία. 

 

Απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε τις προηγούμενες ημέρες για το ότι ο δήμος άργησε να στολίσει παραδέχτηκε πως υπήρξε όντως καθυστέρηση η οποία οφειλόταν στην κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών. 

 

Ο τίτλος των εκδηλώσεων έγινε γνωστός από το δήμαρχο και είναι «Μία ευχή για όλους». Αναφέρθηκε επίσης σε περισσότερο φως στην αγορά, σε εκδηλώσεις στις γειτονιές και στα παιδιά που θα έχουν τον πρώτο λόγο.

Αναφέρθηκε στον Εμπορικό Σύλλογο, και άλλους συνεργαζόμενους φορείς και οργανώσεις ενώ υποσχέθηκε ότι ο δήμος Καβάλας θα είναι στο πλευρό των παιδιών και των οικογενειών τους όλο το χρόνο. Ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες ώστε να μεταφερθεί το εορταστικό κλίμα των ημερών στους οικονομικά αδύναμους αλλά και σε όσους ζουν μόνοι τους.

 

 

Ο Μάρκος Δέμπας αναφέρθηκε σε σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του δημάρχου, με παρόντες τους εκπροσώπους της αγοράς. Οι προτάσεις, τόνισε, έγιναν δεκτές.Συμπληρώθηκαν δε από τον διαγωνισμό για την καλύτερη βιτρίνα, μία δράση που θα γίνει με μουσική και Άη Βασίλη στην αγορά σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.