Σχεδόν μηδαμινή είναι η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης από τους δικαιούχους του επιδόματος πετρελαίου στο νομό Καβάλας σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου πρατηριούχων υγρών καυσίμων Νομού Καβάλας Φώτη Πούλο. 

 

 

 

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του οι δικαιούχοι του επιδόματος θα πρέπει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να καταναλώσουν τη διπλάσια ποσότητα από τα χρήματα που θα πάρουν ειδάλλως θα αναγκαστούν να τα επιστρέψουν. 

 

 

 

Τόνισε πως ο σχεδιασμός για τη φετινή χρονιά από την πλευρά του Υπουργείου ήταν πρόχειρος. Είχαν υποσχεθεί είπε πάρα πολλά πράγματα για το πετρέλαιο θέρμανσης τα οποία τελικά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

 

 

Το επίδομα που δίνεται φέτος, είπε, είναι οριζόντιο για όλο τον κόσμο. Αν δηλαδή κάποιος καταναλωτής που έχει ένα μεγαλύτερο σπίτι και μεγαλύτερες ανάγκες θα πάρει ένα πάγιο επίδομα της τάξης των 144 ευρώ για την περιοχή της Καβάλας, όπως και κάποιος που έχει μικρότερο σπίτι. Επισήμανε πως πρόκειται για ένα μηδαμινό ποσό καθώς για να δικαιούται το ποσό αυτό θα πρέπει να βάλει 300 ευρώ πετρέλαιο, δηλαδή τη διπλάσια ποσότητα για να πάρει τα μισά χρήματα για να μη χρειαστεί να τα επιστρέψει.

 

 

 

Αυτό σημαίνει είπε ο κ. Πούλος ότι οι περισσότεροι καταναλωτές δεν δύνανται να προμηθευτούν πετρέλαιο. Αφενός είναι περιορισμένοι οι δικαιούχοι παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε πει ότι θα είναι περισσότεροι, αφετέρου είναι δύσκολη η εφαρμογή του μέτρου. Τέλος τόνισε, όσοι δικαιούνται το επίδομα ας προσπαθήσουν να βάλουν πετρέλαιο με κάποιον τρόπο ώστε να μην αναγκαστούν να επιστρέψουν τα χρήματα. 

Κ.Γ.