Με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση, όπως άλλωστε είχε συμβεί και τα πρώτα 24ωρα των καταστροφών στη Θάσο, αντέδρασε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης για το θέμα ενίσχυσης των πλημμυροπαθών στη Θάσο. 

 

Ο κ. Αντωνιάδης ζητά με επιστολή που έστειλε το μεσημέρι της Παρασκευής, και η οποία θα... πρωτοκοληθεί τώρα από τα αρμόδια υπουργεία την προσεχή Δευτέρα, μια σειρά από μέτρα, μεταξύ των οποίων και φορολογικά.

 

Τον είχαν προλάβει ωστόσο οι βουλευτές του νομού, ο υπουργός αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος Θάσου με απευθείας ενέργειες προς την Αθήνα, τις προηγούμενες ημέρες. 

 

Μάλιστα σε συνάντηση που είχε ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης (δείτε ΕΔΩ) ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεζυρόπουλος, είπε ότι οι διαδικασίες προβλέπουν να στείλει σχετικό έγγραφο ο ίδιος ο περιφερειάρχης, πράγμα όμως που δεν έχει γίνει

 

Ο κ. Αντωνιάδης στην ανακοίνωση που διένειμε στα ΜΜΕ την Παρασκευή 29/11/2019 αναφέρει τα εξής:

 

«Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, απέστειλε επιστολή στους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ι. Βρούτση και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κ. Καραμανλή, με την οποία ζητά την πλήρη αποζημίωση των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί ζημιές από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα.

 

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ζητά: Απαλλαγή από την καταβολή εισφορών στον ΕΦΚΑ για τουλάχιστον ένα τρίμηνο, απαλλαγή από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος, απαλλαγή πληρωμής ανταποδοτικών τελών μέχρι το τέλος του έτους, αναστολή καταβολής δόσεων για δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, αναστολή αναγγελίας στον Τειρεσία για επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δάνεια, επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της πληγείσας περιοχής για χρονικό διάστημα ενός έτους».