Τίτλοι τέλους όπως όλα δείχνουν μπαίνουν από τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου για τη λειτουργία του καταστήματος της Alpha Bank πρώην Εμπορικής τράπεζας στην οδό Βενιζέλου στην Καβάλα.

 

Η τράπεζα που στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Βενιζέλου από το 1927 ενημερώνει με e- mail τους πελάτες της ότι μεταφέρεται στο κατάστημα της οδού Ομονοίας.

 

Ένα τέτοιο e-mail έλαβε ο κ. Βαγγέλης Ξακουστός το οποίο δημοσιοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Ο κ. Ξακουστός μεταξύ άλλων αναφέρει: 

 

ΤΊΤΛΟΙ ΤΈΛΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΉΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ;

Ένα εμβληματικό κτίριο στην Καβάλα που εγκαινιάστηκε το 1936 παύει (;) να λειτουργεί σαν Τράπεζα!

 

Σήμερα πήρα το πιο κάτω email.

 

Αγαπητέ κύριε .....

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 οι εργασίες του Καταστήματος Πλατείας Ελευθερίας Καβάλας (Κ.Α. 589) στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 17, το οποίο σας εξυπηρετούσε έως σήμερα, μεταφέρονται στο Κατάστημα Καβάλας (Κ.Α. 800) στην οδό Ομονοίας 56, 653 02 Καβάλα.

Ο Διευθυντής του Καταστήματος και ο Προσωπικός Συνεργάτης της Υπηρεσίας Alpha Bank Gold Personal Banking θα είναι στη διάθεσή σας για να συνεχίσουν να σας παρέχουν ξεχωριστή εξυπηρέτηση στο Κατάστημα Καβάλας στοχεύοντας στην κάλυψη του συνόλου των τραπεζικών σας αναγκών.

Eυχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας και περιμένουμε να σας υποδεχθούμε στο νέο Κατάστημα συνεργασίας σας.

 

Η ιστορία

Το κτίριο της πρώην Εμπορικής Τράπεζας (σήμερα AlphaBank). είναι του 1927 σε σχέδια του αθηναίου αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Κιτσίκη. Κτίριο με εκλεκτιστικά στοιχεία. Η πρόσοψή του προς την οδό Βενιζέλου έχει τοξωτά νεοβυζαντινά μεγάλα ανοίγματα και λανθάνουσες επιρροές του μοντέρνου κινήματος. Χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι η κομψότητα και η ελαφρότητα, που πραγματοποιούνται με τη γενική δομή του κτίσματος, αλλά κυρίως με τις προσεγμένες επιφάνειές του, κατάλληλες να αξιοποιούν το φως του ήλιου.

ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την ιστοσελίδα "Φίλοι Εμπορικής τραπέζης της Ελλάδος"