Περίεργη τροπή παίρνει η υπόθεση του «ψηφίσματος» που φερόταν να είχε εκδώσει το Τοπικό Συμβούλιο Παλαιοχωρίου του Δήμου Παγγαίου, το οποίο περιείχε ρατσιστικές και μισαλλόδοξες διατυπώσεις για το Προσφυγικό. 

 

Το δήθεν ψήφισμα του Τοπικού Συμβουλίου είχε δώσει στη δημοσιότητα ο πρωτοπρεσβύτερος Θεοχάρης Καλπάκογλου (δείτε το ΕΔΩ). 

 

Με ανακοίνωσή του όμως το Τοπικό Συμβούλιο, την οποία διένειμε στα ΜΜΕ ο Δήμος Παγγαίου, αναφέρει ότι «δεν λήφθηκε κάποια απόφαση» και ότι δεν γνωρίζει ποιος διοχέτευσε το συγκεκριμένο κείμενο στα μέσα ενημέρωσης. 

 

Η ανακοίνωση αναφέρει: 

 

''Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με «ψήφισμα» που εξέδωσε το Τοπικό Συμβούλιο Παλαιοχωρίου, σχετικά με το προσφυγικό, θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής: Το Τοπικό Συμβούλιο Παλαιοχωρίου συγκάλεσε Λαϊκή Συνέλευση το απόγευμα της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου, μετά από αίτημα ομάδας κατοίκων και σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία. 

 

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης ακούστηκαν διάφορες απόψεις σχετικά με το θέμα των προσφύγων και την ανησυχία των κατοίκων μετά από την εμφάνιση μικρής ομάδας μεταναστών στην περιοχή του Παλαιοχωρίου και της σύντομης παραμονής τους. 

 

 Ωστόσο, το ψήφισμα που είδε το φως της δημοσιότητας και το οποίο αναφέρεται ως ψήφισμα του Τοπικού Συμβουλίου Παλαιοχωρίου, δεν συντάχθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού, δεν λήφθηκε κάποια σχετική απόφαση και ούτε γνωρίζουμε ποιος το διοχέτευσε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 

 

Από το

Τοπικό Συμβούλιο Παλαιοχωρίου