Την αντίθεση της στο σύνολο του πολυδιαφημιζόμενου νομοσχέδιου του Υπουργείου Ανάπτυξης, εξέφρασε στην ομιλία της στην ολομέλεια του ελληνικού Κοινοβουλίου, η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου.

 

Αναφέρθηκε σε μία σειρά δώρων και εξυπηρετήσεων που προσφέρονται απλόχερα μέσω του νόμου που υπογράφει ο Άδωνις Γεωργιάδης, μεταξύ άλλων στους καναλάρχες, στον κ. Μαρινάκη, στον κ. Πηλαδάκη, στον ΣΕΒ, στους μεγαλοεπιχειρηματίες και στους ασυνεπείς και παραβατικούς εργοδότες, τονίζοντας την παράλληλη απαξίωση των εργατικών κεκτημένων και την ενορχηστρωμένη επίθεση που δέχονται τα εργασιακά δικαιώματα.

 

Συγκεκριμένα, νόμος που φέρει τον τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα» - αν και θα έπρεπε να ονομάζεται «ο Αϊ Βασίλης έρχεται φέτος νωρίς και είναι ο Άδωνις»-, φέρνει μία σειρά αντεργατικών ρυθμίσεων, όπως η μείωση του προστίμου για αδήλωτη εργασία στην περίπτωση πρόσληψης εργαζομένων για μικρό χρονικό διάστημα, η αποδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών, η δυνατότητα ιδιωτικοποίησης των ανταποδοτικών υπηρεσιών στους ΟΤΑ κ.α.

 

«Το καταλάβαμε, το επισημάναμε, το καταδικάζουμε. Σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα πάρει όλα πίσω από αυτούς που δεν τα δικαιούνται και θα τα επαναφέρει στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στο ελληνικό Δημόσιο» σημείωσε, κλείνοντας την ομιλία της.