σχολιάζει ο

Τάσος Αποστολίδης 

 

Σύσκεψη με θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θάσου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου 2019 στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη. Εκεί ανακοινώθηκαν οι προθέσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας αναφορικά με τις πιέσεις που έχουν ασκηθεί για τακτική σύνδεση της πρωτεύουσας του νομού με το λιμάνι του Πρίνου. 

 

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας φαίνεται ότι πλήρωσε το τίμημα της επιλογής της να βάλει πολύ χαμηλά τον πήχυ και να ζητήσει μόλις 4 δρομολόγια ημερησίως. Το Υπουργείο φαίνεται ότι εγκρίνει τελικά μόλις 3 δρομολόγια ημερησίως και… όλως περιέργως αυτό παρουσιάστηκε από στελέχη της τοπικής ΝΔ ως επιτυχία! 

 

Πάλι εκτός τόπου και χρόνου ο Μακάριος Λαζαρίδης 

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο (απών από τη σύσκεψη) βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης ο οποίος χαρακτηρίζει «εξαιρετικά σημαντικό» το γεγονός ότι «ως βουλευτής πια» βλέπει μια από τις προτάσεις του να «παίρνει σάρκα και οστά».

 

«Η σύνδεση της Καβάλας με τον Πρίνο γίνεται συχνότερη και θα εξυπηρετείται από τρία δρομολόγια ημερησίως» ανακοίνωσε περιχαρής ο βουλευτής και μάλιστα πριν αρχίσει η σύσκεψη, σε μια προσπάθεια να την «καπελώσει» και να παρουσιάσει την όλη εξέλιξη ως δική του «επιτυχία».

 

Μάλιστα επισημαίνει ότι το «επίτευγμα» αυτό «έγινε πραγματικότητα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη». Στη Θάσο βέβαια τα βλέπουν αυτά και γελούν

 

 

Όταν η γραμμή είχε 7-8 δρομολόγια ημερησίως 

                                               

Οι Θάσιοι θυμούνται καλά ότι η γραμμή Καβάλας-Πρίνου, ακόμη και τα χρόνια που οι ναυτιλιακές άρχισαν να την υποβαθμίζουν για να πυκνώσουν τα δρομολόγια στην υπερκερδοφόρα γραμμή της Κεραμωτής, είχε καθημερινά 7-8 δρομολόγια τους χειμερινούς μήνες που να συνδέουν το νησί απευθείας με την πόλη. 

 

Φυσικά κανείς δεν έχει ξεχάσει ότι για πολλά χρόνια ήταν η βασική γραμμή σύνδεσης της Θάσου, έχοντας περισσότερα δρομολόγια και από την Κεραμωτή. 

 

Κυριακίδης: «τα 3 δρομολόγια μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες» 

 

Ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης ανέφερε ότι τα τρία δρομολόγια μπορεί να μην είναι όσα ζητήθηκαν (σ.σ. είχαν ζητηθεί μόλις 4!) αλλά εξέφρασε την εκτίμηση ότι «μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της Θάσου». 

 

«Μερικώς ικανοποιημένη» είναι η Θασιακή Ένωση Καβάλας όπως περιορίστηκε να σχολιάσει ο πρόεδρός της Νίκος Τσιλογιώργης, που ζήτησε να υπάρξει μέριμνα τον χειμώνα όταν προκύψει βλάβη σε πλοίο ώστε να αντικαθίσταται από πλοίο άλλης εταιρίας. 

 

Σύσκεψη… για τη λεζάντα! 

 

Στο μεταξύ, η «σύσκεψη» για τα δρομολόγια που δεν ήταν τίποτα άλλο πέρα από μια συνάντηση για ανακοινώσεις και την οποία "καπέλωσε" με ανακοίνωση πριν την έναρξή της ο βουλευτής που μένει μόνιμα στην Αθήνα, φαίνεται ότι συγκλήθηκε μόνο για… να τραβηχτούν φωτογραφίες.

 

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς ότι ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δεν κάλεσε στη σύσκεψη την μοναδική περιφερειακή σύμβουλο του νησιού, Μαρία Πολυμέρου

 

Απέκλεισαν ξανά την μοναδική περιφερειακή σύμβουλο του νησιού! 

 

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Πολυμέρου έχει αποκλειστεί έως τώρα από όλες τις συσκέψεις που αφορούν στη Θάσο και το νησί συνεχώς στερείται εκπροσώπησης. 

 

Η παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, στην οποία ανήκει κ. Πολυμέρου, σχολίασε με ανακοίνωσή της: «Είναι προφανές ότι η κα Μ. Πολυμέρου αποκλείεται, εμφαντικά, από τις πάσης φύσεως συσκέψεις οι οποίες αφορούν την Π.Ε. Θάσου εξαιτίας ότι ανήκει στην παράταξη της ‘Περιφερειακής Σύνθεσης΄! Αυτό, όμως, αποτελεί μείζονα περίπτωση προσβολής κάθε δημοκρατικής δεοντολογίας αλλά και προσβολής των πολιτών της Π.Ε. Θάσου, οι οποίοι με συντριπτικό ποσοστό υπερψήφισαν την παράταξή μας και εξέλεξαν την κα Πολυμέρου ώστε να τους εκπροσωπεί αυτούς σε όλα τα θέματα τα οποία αφορούν το νησί και την ομώνυμη Π.Ε. Θάσου.

 

Πέρα από την εμμονή στην αντιδημοκρατική εμπάθεια του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και της διοίκησης της Περιφέρειας συνολικά εκείνο που αναδεικνύεται είναι και μία διαρκής φοβία απέναντι στους εκπροσώπους της παράταξή μας, οι οποίοι γνωρίζουν τα θέματα σε βαθμό που δεν τα γνωρίζουν τα στελέχη της διοίκησης του κ. Μέτιου».

 

Προειδοποίηση Τοψίδη

Μάλιστα ο Χριστόδουλος Τοψίδης προειδοποιεί για περαιτέρω ενέργειες: «Η παράταξή μας εφόσον συνεχίζεται η επίδειξη αυτή της αντιδημοκρατικής εμπάθειας του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας απέναντι στην μοναδική αιρετή της Π.Ε. Θάσου προτίθεται να ενημερώσει και να καταγγείλει, με επιστολή της, την συμπεριφορά αυτή στον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, καθώς και κάθε αρμόδια δημόσια αρχή».

 

Τέλος, η παράταξη Τοψίδη επανέλαβε δημοσίως την πολιτική θέση του τέως αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου για «μεταφορά της αρμοδιότητας των (εντός νομού) δρομολογίων στην αρμόδια Π.Ε. (όπως συνέβαινε κατά την εποχή της Νομαρχίας) αντί του συγκεντρωτικού και Πειραϊκού Σ.Α.Σ. (Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών)».