Ψήφισμα διαμαρτυρίας το οποίο ζητούν και από το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο να το υπερψηφίσει κατέθεσαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Συμπαράταξη Πολιτών». Στο ψήφισμα αναφέρουν πως ο νόμος 4623 για την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ που κατατέθηκε από την κυβέρνηση προβλέπει την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και τους δημότες. 

 

Συγκεκριμένα στο ψήφισμα που κατατέθηκε αναφέρουν:

 

Κύριε Πρόεδρε, μετά τον αντισυνταγματικό νόμο 4623 για την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ, σειρά έχει η…. ανάπτυξη. Με το άρθρο 179 του σχετικού νομοσχεδίου, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει, με την όποια απαρτία επι των παρόντων, χωρίς μελέτη και προϋποθέσεις, για την ανάθεση σε ιδιώτες των υπηρεσιών καθαριότητας, ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου… και έπεται συνέχεια.

 

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση και να ζητήσει την απόσυρση του άρθρου 179 που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις».   

 

Για τον λόγο αυτό σας καταθέτουμε το ακόλουθο προσχέδιο ψηφίσματος.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, υπερασπιζόμενο τον αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου, την σταθερή και επαρκής χρηματοδότηση του από την Κεντρική Διοίκηση αλλά και την ανάγκη επαρκούς στελέχωσης αυτού με μόνιμο προσωπικό με πλήρη και εργασιακά δικαιώματα ζητά την απόσυρση του άρθρου 179 που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις».   

 

Το εν λόγω άρθρο εφόσον αποτελέσει νόμο του κράτους, δύναται να οδηγήσει ουσιαστικά χωρίς κανένα περιορισμό στην σταδιακή και μετέπειτα πλήρη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών όπως της συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού κ.α.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας δεσμεύεται ότι ακόμη και εάν ψηφιστεί το εν λόγω άρθρο δεν θα το ενεργοποιήσει.

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης «Συμπαράταξη Πολιτών» 

Βέρρος Άρης

Μουρτασάγας Νίκος

Σωτηριάδης Σωτήρης