Στην Καβάλα θα πραγματοποιηθεί το «Συμπόσιο Ελλήνων και Τούρκων Νέων Ηγετών για την Ασφάλεια» ή «Greek Turkish Young Leaders Symposium (GTYLS) on Security» όπως είναι ο τίτλος του στα αγγλικά. 

 

Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 4-7 Δεκεμβρίου με τη διοργάνωση του Πανεπιστημίου Kadir Has της Κωνσταντινούπολης και τη συνεργασία του «Δικτύου Ναβαρίνο» (Navarino Network) του οποίου διευθυντής είναι ο Καβαλιώτης στην καταγωγή, βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης (φωτογραφία). 

 

Στην διοργάνωση συμμετέχει και το τουρκικό γραφείο του Ιδρύματος «Friedrich Naumann Foundation for Freedom» ενώ το Συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ

 

Πρόκειται για το 5ο κατά σειρά συμπόσιο. Τα προηγούμενα 4 είχαν πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη (2016 και 2018) και στη Θεσσαλονίκη (2015 και 2017). 

 

 

Στόχων των συμποσίων είναι «η δημιουργία ενός πλαισίου που ενισχύει τη συνεργασία και το διάλογο μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής νεολαίας ως συστατικό της διαδικασίας προσέγγισης μεταξύ των δύο χωρών, προωθώντας τη βελτίωση των σχέσεων, την περαιτέρω κατανόησή τους και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης». 

 

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ... 15 ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Ήδη υπάρχει στη δημοσιότητα ανακοίνωση με την οποία ζητούνται αιτήσεις από Έλληνες φοιτητές για να καλύψουν τις 15 διαθέσιμες θέσεις που προορίζονται για φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, νέους διδάκτορες και επαγγελματίες, ηλικίας 22 έως 35 ετών.

 

Το τουρκικό πανεπιστήμιο καλύπτει το κόστος τριών διανυκτερεύσεων, τριών γευμάτων και δύο δείπνων στην Καβάλα. Το κόστος μετάβασης καλύπτεται μόνο για τους Τούρκους φοιτητές. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 25 Οκτωβρίου. 

 

Πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου