Πήρε τελικά τον δρόμο της κατασκευής το ημιτελές ξενοδοχείο σε μια από τις ελάχιστες εναπομείνασες παρθένες παραλίες της Θάσου, την Βάθη

 

Πρόκειται για ένα κουφάρι που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε και στέκει εκεί για περισσότερα από 30 χρόνια αναξιοποίητο. Η ιδιοκτήτρια εταιρία παιδεύεται από το 2012 με τη γραφειοκρατία ώστε όχι μόνο να το τελειώσει αλλά και να το αναβαθμίσει σε 5άστερο ξενοδοχείο. 

 

Οι περισσότερες διαδικασίες είχαν ολοκληρωθεί στις αρχές του 2018 και τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, έγινε γνωστό ότι η κατασκευαστική εταιρεία ΕΚΤΕΡ Α.Ε. υπέγραψε σύμβαση εκτέλεσης έργου με την εταιρεία "GMD Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε.". 

 

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκτέλεση των εργασιών του έργου "Αποπεράτωση υφιστάμενου ημιτελούς Ξενοδοχείου Β' κατηγορίας και αναβάθμιση σε Ξενοδοχείο 5*, συνολικής δυναμικότητας 57 κλινών, εσωτερικές διαρρυθμίσεις, ανάπλαση όψεων, προσθήκη ημιυπαίθριου κατ' επέκταση, κατασκευή πισινών  και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου. 

 

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 5.518.000€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ενώ η προθεσμία αποπεράτωσης όλων των εργασιών και παράδοσης του έργου ορίστηκε η 31η Μαΐου 2020.

 

Η Βάθη βρίσκεται ανάμεσα στο Πόρτο Βαθύ (ή αλλιώς Σαλιάρα ή αλλιώς εμπορικό λιμάνι Θάσου) και τη Χρυσή Αμμουδιά (Σκάλα Παναγίας). 

 

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της «Θασιακής»