Περισσότερες από 22.000€ θα δοθούν από τον Δήμο Καβάλας για αγορά κουρτινών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και στο γραφείο δημάρχου, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος. 

 

Η συγκεκριμένη αγορά ήταν «κρυμμένη» μέσα στην 16η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου και τέθηκε υπό συζήτηση μετά από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της «Συμπαράταξης Πολιτών» Άρη Βέρρου

 

Ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης απάντησε ότι η αγορά αφορά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου λέγοντας μεταξύ άλλων: «πρέπει να αναβαθμίσουμε την αίθουσα διότι εδώ γίνονται και πολιτικοί γάμοι και δεν μπορεί να είναι σαν αχούρι όπως είναι αυτή τη στιγμή»

 

Πρόσθεσε επίσης ότι κουρτίνες θα αλλαχθούν και στο λογιστήριο του Δήμου, γιατί ζήτησε αλλαγές το προσωπικό, καθώς επίσης και στο γραφείο δημάρχου «διότι οι κουρτίνες που υπήρχαν εκεί ήταν σκισμένες σε κάποια σημεία κι έπρεπε να αλλαχθούν»

 

«Κύριε δήμαρχε, με σεβασμό θα το πω, έχετε πάει να δείτε σε πόσα σχολεία δεν υπάρχουν κουρτίνες; Η προτεραιότητά σας, μετά από 3 μήνες προετοιμασία κι ένα μήνα διοίκηση είναι να πάρετε κουρτίνες στο γραφείο σας;» αντέδρασε ο Μάκης Παπαδόπουλος προσθέτοντας: «τα προηγούμενα χρόνια που ήσασταν στο Δημοτικό Συμβούλιο; Τώρα χάλασαν οι κουρτίνες;». 

 

Ο δήμαρχος απάντησε ότι επισκέπτεται τακτικά τα σχολεία και δεν διαπίστωσε προβλήματα, απαντώντας στον Μάκη Παπαδόπουλο: «τα περισσότερα σχολεία έχουν κουρτίνες, δεν είναι τραγικά τα πράγματα, η προηγούμενη διοίκηση έδωσε 42.000€ για κουρτίνες στα σχολεία, μην τα τραγικοποιούμε». 

 

Πρόσθεσε επίσης: «κάποια πράγματα είναι και ουσία. Αυτός που έρχεται και κάνει τον πολιτικό γάμο εδώ δεν μπορεί να είναι σε αυτό το περιβάλλον. Δεν μπορούμε να φέρνουμε έναν άνθρωπο εδώ και να είμαστε σε αυτή την αισθητική κατάσταση. Το γραφείο του δημάρχου δεν είναι το δικό μου, είναι το γραφείο της πόλης, δέχεται επισκέπτες και διάφορα πρόσωπα και πρέπει να έχει μια ευπρέπεια». 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Ποιοι συμφώνησαν 

Δεν φάνηκε να διαφωνεί με την απόφαση για τις κουρτίνες ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης» Βαγγέλης Παππάς, ο οποίος μάλιστα υπενθύμισε στους συμβούλους της αντιπολίτευσης ότι το θέμα πέρασε και μάλιστα ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή. «Από που θα ξεκινήσει ο δήμαρχος είναι πρωτοβουλία του δημάρχου, το θέμα είναι να έχει μια συνολική λογική» είπε μεταξύ άλλων και τόνισε: «καλά κάνετε και φτιάχνετε τα κακώς κείμενα της αισθητικής» (…) «εγώ πάντα είμαι θετικός σε τέτοιου είδους ενέργειες». 

 

Σύμφωνος με τις 22.000€ για κουρτίνες ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χρήστος Ποτόλιας ο οποίος σχολίασε: «ο προϋπολογισμός και η αναμόρφωσή του έχουν κωδικούς με τους οποίους δεν διαφωνούμε, όπως είναι οι κουρτίνες, αλλά θα διαφωνήσουμε και δεν θα τον ψηφίσουμε για τη φιλοσοφία του προϋπολογισμού γενικά που φορτώνει τα βάρη στους δημότες».