Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες αμπελοκαλλιέργειες στις περιοχές της Φωληάς και του Ελαιοχωρίου, κατόπιν προσκλήσεως των πληγέντων από τις τελευταίες βροχοπτώσεις αμπελουργών. Όπως διαπίστωσε, η σοδειά υπέστη σοβαρές απώλειες και ζημίες όπως μαρτυρούν τα σχισίματα στους καρπούς.

 

Επίσης, ο Βουλευτής επισκέφθηκε και το νησί της Θάσου, κατόπιν προσκλήσεως των εκεί ελαιοπαραγωγών. Όπως διαπιστώνεται και από το φωτογραφικό υλικό, ο καρπός υπέστη σοβαρή ζημία από πηρυνοτρύτη, με αποτέλεσμα την απώλεια μεγάλου μέρους της παραγωγής. 

 

Όσον αφορά τις ζημίες στις αμπελοκαλλιέργειες, κατόπιν ενημερώσεως του ΕΛΓΑ, τη Δευτέρα θα μεταβεί κλιμάκιο του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Καβάλας προκειμένου να εξετάσει το μέγεθος της ζημίας στις ως άνω περιοχές του Παγγαίου.

 

Επιπλέον, όπως συνηθίζει να πράττει σε τέτοιες περιπτώσεις, ο Βουλευτής θα μεταβεί στη Κεντρική Διοίκηση του ΕΛΓΑ στην Αθήνα, έχοντας μαζί του οπτικο-ακουστικό υλικό και δείγματα καρπών, προκειμένου να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την αποκατάσταση των πληγέντων αγροτών

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης 

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας