Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας στην 27ηΔιεθνή Έκθεση Kavalaexpo2019 

 

Οι θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται στους χώρους του περιπτέρου αφορούν την οδική ασφάλεια και κυκλοφοριακή αγωγή, καθώς και τους τρόπους προστασίας από τους επιτήδειους    

 

Οι επισκέπτες έχουν επίσης την δυνατότητα να ενημερωθούν για το έργο και τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, καθώς και την προστασία και εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου

 

Το Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας άνοιξε χθες (27-9-2019) το απόγευμα τις πόρτες του, στις εγκαταστάσεις της 27ηςΔιεθνούς Έκθεσης Kavalaexpo2019, στο Εκθεσιακό Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης, στη Νέα Καρβάλη Καβάλας.  

 

Το εν λόγω περίπτερο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας θα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες της έκθεσης καθ’ όλη της διάρκεια λειτουργίας της, δηλαδή έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.  

 

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλέγμα των δράσεων που αναπτύσσουν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας με γνώμονα τον άνθρωπο και ειδικότερα στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την ενημέρωση, την εξυπηρέτηση και την προστασία του κοινωνικού συνόλου. 

 

Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα με τη βοήθεια έντυπου και ψηφιακού υλικού, αλλά και μέσα από διαπροσωπική επικοινωνία με εξειδικευμένους αστυνομικούς που βρίσκονται στους χώρους του Πληροφοριακού Κέντρου να ενημερωθούν για θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς επίσης για τους τρόπους προστασίας από τους επιτήδειους που επιχειρούν να τους κλέψουν ή να τους εξαπατήσουν.

 

Επιπλέον, στου χώρους του περιπτέρου παρουσιάζεται το έργο και οι δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες στοχεύουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, καθώς και την προστασία και εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου. 

 

Ειδικότερα για τους μικρούς επισκέπτες, έχει εγκατασταθεί ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, έτσι ώστε μέσα από το παιχνίδι να εξοικειωθούν με τους κανόνες σωστής οδηγικής συμπεριφοράς, μαθαίνοντας να κυκλοφορούν με ασφάλεια. 

 

Επιπρόσθετα για τα παιδιά, στους χώρους του Πληροφοριακού Κέντρου, υπάρχει μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και ένα όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς επίσης μια ξύλινη κατασκευή, η οποία θα τους δίνει την ευκαιρία να φωτογραφηθούν ως αστυνομικοί.