Με τη φιλοξενία τεσσάρων ομάδων και 64 αθλητών και συνοδών θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα, από τις 27 έως τι 30 Σεπτεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Δήμογλου»,το 2ο Διεθνές Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο «Rebound Φιλίας».

 

Ομάδες από τη Γερμανία (Βερολίνο), την Ιταλία (Φλωρεντία), την Τουρκία (Σαμψούντα), η Εθνική Βουλγαρίας και από την Ελλάδα η ομάδα του ΑΟ Καβάλας συμμετέχουν στο τουρνουά, στο οποίο περιλαμβάνεται κι ένας διαγωνισμός τρίποντων με έπαθλο ένα αμαξίδιο μπάσκετ.αξίας 3.500 ευρώ. 

 

Στον διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος οποιοσδήποτε αθλητής το επιθυμεί από όλη την Ελλάδα. 

Πρόκειται για το μοναδικό τουρνουά μπάσκετ με αμαξίδιο που γίνεται στην Ελλάδα με στόχο να καθιερωθεί και να καταστεί διεθνής πόλος έλξης ομάδων από όλη την Ευρώπη. Ήδη, οι ομάδες που έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση να πάρουν μέρος στο τουρνουά είναι από τις πιο ισχυρές.

 

Αρωγός στην όλη διοργάνωση στέκεται για ακόμα μια φορά το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ και σύμφωνα με τον πρόεδρο του κέντρου Σωτήρη Σωτηριάδη "θα σταθεί δίπλα στον Α.Ο Καβάλα και φέτος ως βασικός χρηματοδότης της διοργάνωσης, μιας διοργάνωσης που όπως φαίνεται άλλωστε μεγαλώνει όλο και περισσότερο καθώς φέτος θα φιλοξενηθούν 4 ομάδες από το εξωτερικό".

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομάδας, Τάσο Βιζικίδη, "η διοργάνωση αυτή είναι ένα μεγάλο event για την πόλη αλλά και για τον ΑΟΚ καθώς θα φιλοξενηθούν πολύ μεγάλα ονόματα του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ με αμαξίδιο. Συγκεκριμένα, η Εθνική Βουλγαρίας, η οποία ανανέωσε το περσινό της ραντεβού, η Φλωρεντία (Firenze/Fiorentina), Σαμψούντα και η Alba Βερολίνου".

Φωτογραφία Kokkino Kavalas