Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλαςοφείλει να προασπίζει τη δημόσια υγεία και να ευαισθητοποιεί την κοινότητα για την πρόληψη ασθενειών.

 

Οωεμβολιασμός-πρόληψη είναι η ιατρική πράξη που έχει σώσει περισσότερους ανθρώπους από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία της Ιατρικής.

 

Σοβαρές και θανατηφόρες ασθένειες έχουν σχεδόν εκλείψει επειδή διενεργείται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.

 

Η αίσθηση ασφάλειας, από τις δήθεν εξαφανισμένες ασθένειες(ιλαρά, κοκκύτης, πολιομυελίτιδα, κ.α.) είναι απατηλή αφού όταν πέσουν τα ποσοστά κάτω από 85% της εμβολιαστικής κάλυψης οι ασθένειες επανεμφανίζονται.

 

Ο εμβολιασμός των παιδιών είναι δικαίωμάτους αλλά και υποχρέωση των γονιών τους εφόσον προστατεύοντας το παιδί τους από συγκεκριμένες ασθένειες προστατεύουν και τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας.

 

Ο εμβολιασμός δεν διενεργείται μόνο σε παιδιά, αλλά και σε ενήλικες, γιατί πρώτον ορισμένα εμβόλια δεν παρέχουν ανοσία εφόρου ζωής και δεύτερον υπάρχουν νέοι ιοί  που απειλούν και ευπαθείς ομάδες ενηλίκων.

 

Σας προσκαλούμε στην ανοιχτή Ενημερωτική Εκδήλωση για τα εμβόλια το Σάββατο 21/9/2019από 10.00 έως 13.00στο Αμφιθέατρο «Γ.Παυλίδης», που διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

              Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΠΟΥΓΓΟΥΡΑ                     ΑΛΕΞΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ