Συνελήφθησαν βραδινές ώρες της 14/15-9-2019, στο νομό Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ένας 17χρονος και μία 17χρονη, οιοποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες. 

 

Ειδικότερα, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε η δράστιδα και επέβαινε ως συνοδηγός ο συνεργός της, πλην όμως αυτή δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. 

 

Στη συνέχεια το όχημα εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κινήθηκε στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, όπου τελικά ακινητοποιήθηκε, ενώ οι δύο διακινητές το εγκατέλειψαν και επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί, πλην όμως συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς. 

 

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του παραπάνω αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι οι δράστες μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες. 

 

Σημειώνεται ότι η 17χρονη δράστιδα στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.