Σας ενημερώνουμε ότι για σήμερα 28 / 8 / 2019, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για το νομό Καβάλας  προβλέπεται Δείκτης Επικινδυνότητας ‘‘3’’. 

·      Κατηγορία Κινδύνου ‘‘3’’ (Υψηλή). Ο κίνδυνος είναι υψηλός. Είναι πιθανό να εκδηλωθεί αυξημένος αριθμός πυρκαγιών, αρκετές από τις οποίες θα είναι δύσκολο να αντιμετωπισθούν όταν οι τοπικές συνθήκες είναι ευνοϊκές (μορφολογία εδάφους, τοπικοί άνεμοι κλπ).

·      Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την 9/2000 Πυροσβεστική Διάταξη, όπως τροποποιήθηκε με την 9Α/2005 Πυρ/κή Διάταξη,εκτός των άλλων απαγορεύσεων, απαγορεύεται από 1 Μαΐου έως και 30 Οκτωβρίου κάθε έτους:

1.   Να ανάβεται και να διατηρείται για οποιοδήποτε σκοπό φωτιά στην ύπαιθρο.

2.   Να ανάβεται και να διατηρείται για οποιοδήποτε σκοπό φωτιά εντός κατοικιών, ξενοδοχείων, εργαστηρίων, καλυβιών, ποιμνιοστασίων, σκηνών, αυλών ή περιφραγμένων ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός δασών και δασικών εκτάσεων και μέχρις απόσταση 300 μέτρων.

3.   Το κάπνισμα μελισσών με δείκτη επικινδυνότητας 3 και άνω.

4.   Η καύση αγρών ή αγροτικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων.

5.   Η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων - σπίρτων και άλλων υλών.

·      Με την επιφύλαξη διατάξεων που προβλέπουν αυστηρότερες ποινές, οι παραβάτες του ανωτέρω κανονισμού διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 458 του Ποινικού Κώδικα.

·      Απαγορεύεται η ελεύθερη κατασκήνωση.

·      Παρακαλείστε όπως αποτρέψετε τα μέλη σας ή τους πελάτες σας να πραγματοποιήσουν περιήγηση στον ορεινό όγκο του νησιού.

·      Παρακαλούνται οι διοργανωτές safari ή beach safari να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αλλά και παρατηρητικοί και να αναφέρουν οτιδήποτε ύποπτο ή επικίνδυνο αντιληφθούν.

·      Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι που δραστηριοποιούνται στο νησί της Θάσου, να ενημερώνονται για τον δείκτη επικινδυνότητας όταν πρόκειται να έρθουν στο νησί, γιατί με δείκτη επικινδυνότητας 3 και άνω απαγορεύεται το κάπνισμα μελισσών.

·      Απαγορεύεται η χρήση βεγγαλικών και ιπτάμενων φαναριών