Με 32 συμμετοχές από 12 συνολικά χώρες έκλεισε και φέτος με επιτυχία τις πύλες του το δεκαήμερο διεθνές θερινό σχολείο που διοργανώνει κάθε χρόνο η καθηγήτρια Ελένη Αποστολίδου του Τμήματος Μηχανικών Πετρελαίου και Μηχανολόγων Μηχανικών με την αμέριστη συμπαράσταση του (πρώην) ΤΕΙ ΑΜΘ.

 

Εκτός από τα μαθήματα στα αγγλικά και γαλλικά, το πρόγραμμα προέβλεπε και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εταιρίες της περιοχής μας (π.χ. ένα φωτοβολταϊκό πάρκο στο Κοκκινοχώρι και την γνωστή οινοποιία «Βίβλια Χώρα»), όπως επίσης και μια θαλάσσια περιήγηση με ιστιοπλοϊκά σε διάφορα δημοφιλή σημεία της Θάσου. Εντύπωση προξενούν οι χώρες προέλευσης των συμμετεχόντων, ιδίως εκείνες εκτός Ευρώπης: Μαλαισία, Νιγηρία, Ινδία, Μαρόκο, Συρία, Μαυριτανία και από Ευρώπη: Βέλγιο, Ρουμανία, Γαλλία,  Αυστρία, Πολωνία και Ελλάδα.

 

Στο θερινό σχολείο δίδαξαν, όπως πάντα,  εξειδικευμένοι Έλληνες και ξένοι καθηγητές, μεταξύ άλλων, και από το Εθνικό Ερευνητικό Ινστιτούτο της Γαλλίας INES (Institut National de l’ Energie Solaire). Τα certificates που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες αποτελούν ισχυρό χαρτί στα βιογραφικά τους.