Η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015, στο Διοικητήριο, με τον γενικό πρόξενο της Σερβίας, Sinisa Pavic.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η υφυπουργός δήλωσε: 

Δέχτηκα την επίσκεψη του Προξένου της Σερβίας, που εκπροσωπεί έναν λαό με τον οποίο οι Έλληνες έχουμε ιδιαίτερα θερμές σχέσεις εδώ και πολλούς αιώνες. Τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκαν επίσης οι οικονομικές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία, τις οποίες οι κυβερνήσεις μας προσπαθούν να ενδυναμώσουν με κοινές δράσεις. Υπάρχει πολύ καλή χημεία αναμεταξύ μας και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία για να αναπτύξουμε περαιτέρω τις σχέσεις των χωρών μας, προς όφελος όλων.

 

Από την πλευρά του ο γενικός πρόξενος της Σερβίας, Sinisa Pavic, δήλωσε: 

Είναι μεγάλη τιμή για μένα που συναντήθηκα με την Υφυπουργό. Συζητήσαμε πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν και τις δύο χώρες. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία του Προξενείου και του Υπουργείου, όπως υπάρχει και συνεννόηση και καλή ενημέρωση. Με τη σημερινή συνάντηση κάναμε ένα ακόμα βήμα μπροστά και για τον λόγο αυτό θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την Υφυπουργό. Αυτό που συζητήσαμε είναι επίσης η πιθανότητα να επισκεφθούν το Υπουργείο πολιτικοί παράγοντες από τη Σερβία, όπως και η συνεργασία σε επίπεδο πολιτισμού και οι διακρατικές σχέσεις των δύο λαών. Πρόσφατα συζητήσαμε και θέματα που άπτονται της οικονομικής συνεργασίας των δύο λαών, κάτι που θα συνεχιστεί και στο μέλλον.